"Mijn eigen zoon heeft ook baat bij medical taping bij hooikoorts", aldus Tessa. (Foto: EvE) Foto:

'Tapen kan de klachten van hooikoorts helpen verminderen'

Fysiotherapie Delft Zuid, in de Vijverhof aan het Zagwijnpad heeft diverse specialisaties in huis, maar blijft zich ontwikkelen en nieuwe dingen proberen. Dit jaar biedt de praktijk van Tessa van Ommen voor het tweede achtereenvolgende jaar medical taping bij hooikoorts aan.

Tapen is een nieuwe manier om de symptomen van hooikoorts te bestrijden. "Vorig jaar zijn we er mee begonnen", vertelt Tessa. "Van de ruim honderd mensen die het probeerden gaf 90% aan dat ze minder klachten hadden. Reden voor ons om dit ook dit jaar aan te bieden. Net als vorig jaar is de eerste keer vrijblijvend om het te proberen. De tape blijft een week zitten. Met drie behandelingen komen de meeste mensen goed door het pollenseizoen heen."
Waarom tapen effect heeft op hooikoorts moet nog verder worden onderzocht. "Door de tape op de huid geef je een sensorische prikkel die effect lijkt te hebben op het immuunsysteem. Er waren voor ons genoeg positieve reacties om het dit jaar opnieuw aan te bieden. Mijn eigen zoon heeft er ook baat bij. Een stapje verder gaan, out of the box denken, dat is wat wij doen."

Goede recensies
Fysiotherapie Delft Zuid komt haar patiënten dus graag tegemoet. Het is één van de redenen dat de praktijk goede recensies krijgt.
"Bij een landelijke enquête kregen we een 9,4", aldus Tessa. Waar dat door komt? "Mensen zeggen dat ze bij ons echt zichzelf kunnen zijn. Dat het vertrouwd voelt. We hechten hier aan persoonlijk contact, 1 op 1 aandacht. Je bent hier geen nummer. Onze praktijk ligt niet echt in de loop. Veel mensen komen bij ons op advies van tevreden patiënten."
De goede bereikbaarheid en laagdrempeligheid wordt ook gewaardeerd: "We hebben geen wachtlijst. We zijn eigenlijk altijd bereikbaar. Ook via Whatsapp kun je vragen stellen of een afspraak verzetten."
Specialisaties
En natuurlijk is het ook belangrijk dat je bij Fysiotherapie Delft Zuid voor veel zaken terecht kunt.
De zes therapeuten in de praktijk hebben allemaal een eigen specialiteit, zoals dry needling, oedeemtherapie of medical taping. "We hebben een osteopaat in opleiding en een andere therapeut heeft vanuit zijn achtergrond in dans en Pilates veel expertise over houding en rugproblemen.
En natuurlijk kun je ook voor alle andere fysiotherapie behandelingen bij ons terecht."