Afbeelding
Foto:

Delft, twintig jaar geleden

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 4 mei. De krant opent dan met het nieuws dat de herdenking bij het oorlogsmonument op begraafplaats Jaffa weer in ere wordt hersteld. Drie jaar lang gebeurde hier in de mei-maand weinig, maar dat gaat zaterdag 10 mei weer veranderen. Onder anderen zeven oud-militairen die nog aan de strijd om Delft hebben meegedaan zullen dan acte de presence geven.
De korfballers van Fortuna worden kampioen in de overgangsklasse en keren terug op het hoogste niveau: de hoofdklasse.
Bewoners van de Trompetstraat in de binnenstad zijn het zat dat er dagelijks om 06.30 uur grote vrachtwagens door hun straat rijden, die op weg zijn om de A&P-supermarkt aan de Nieuwe Langendijk te bevoorraden. Twintig bewoners willen dat de gemeenteraad ervoor zorgt dat er hooguit één vrachtwagen per dag door hun straat rijdt, en dan pas ná negen uur 's ochtends.
Een woonark aan de Zuidergracht 10 kostte 225.000 gulden, voor een kilo jong belegen kaas moest 8 gulden 98 worden neergelegd.