Johan Rooijakkers geniet elke vrijdag en zondag van de vriendschap voor het leven die hij met zijn vrienden van BEC heeft en volgt de verrichtingen van zijn dochter bij SEP. (foto: Roel van Dorsten)
Johan Rooijakkers geniet elke vrijdag en zondag van de vriendschap voor het leven die hij met zijn vrienden van BEC heeft en volgt de verrichtingen van zijn dochter bij SEP. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Johan Rooijakkers?

DELFT - Johan Rooijakkers (50) debuteerde op zijn vijftiende bij BEC, maar loste volgens sommigen zijn belofte nooit helemaal in.

Rooijakkers doorliep de jeugd met onder anderen Ronald de Vreede, Ger Dekker, Wito Camarda en Hans Boer. "We kregen training van Pierre van Zinnen, van wie ik ontzettend veel heb geleerd. Die man ademde voetbal. Al op mijn vijftiende debuteerde ik in het eerste. In de krant sprak men over 'de gedrongen Johan Rooijakkers'.

- Bij wie kwam je in het elftal?
"Ik stroomde in bij Gerard Drevijn, René den Os, Kees Kruys, Dennis van Berkum en Aad Kattevilder. Als jongen van de club die wel een balletje kon trappen, werd ik meteen geaccepteerd. Ik vond het bijzonder, want als jonge jongen stond ik al langs de lijn voor mannen als Cor van Rossum en Jan Olsthoorn."
- Waar speelde je?
"Ik kon overal in de voorhoede uit de voeten en switchte met Paul van der Kraan en Muk van Berkum zo vaak van positie dat we de tegenstanders met onze snelheid tureluurs liepen. Met René den Os en Dennis van Berkum stonden op het middenveld jongens die ons wisten te bedienen."

- Hoe waren de resultaten?
"Goed, we werden twee keer kampioen en kwamen zelfs tot de halve finale van de Haagsche Courant Cup. We konden goed voetballen, maar ook kon bikkelen als dat moest."

- Ben je altijd bij BEC gebleven?
"Een jaar nadat ik stopte, werd ik gevraagd om naar Delfia te komen. Daar was net een elftal opgestapt, waarna Martin Stoelinga erin sprong. Ik heb er twee mooie jaren gehad. Het eerste seizoen werden we zelfs kampioen. Na het tweede jaar keerde ik terug naar BEC, waar ik een paar jaar voetbalde. Een jaar voor de fusie vertrok ik naar DVC, waar Bram Rontberg trainer werd."

- En nadat je stopte?
"Ben ik trainerspapieren gaan halen en heb ik samen met Ben Karlas de dames van KFC '71 getraind. Later ben ik daar met mijn vriend Willem Berkien de heren gaan doen, maar dat was niet zo'n succes. Verder heb ik in de jeugd bij SEP en Den Hoorn getraind."

- Wat doe je nu nog?
"We trainen nog elke vrijdag met die gasten van BEC en spelen zondag een wedstrijd. Hans Suiker zei pas nog hoe bijzonder hij het vindt wat we hebben. We gaan elk jaar een weekendje weg, soms zelfs een week en, hoewel we elkaar vaak afzeiken, staan we altijd voor elkaar klaar. Daarnaast ben ik een trouw supporter van mijn dochter in het eerste dameselftal van SEP."