Den Hoorn hoopt dat driemaal scheepsrecht is en dat zondag tegen RKDEO de laatste horde voor het kampioenschap wordt genomen. Ook Oliveo kan zondag al kampioen worden. (foto: Roel van Dorsten)
Den Hoorn hoopt dat driemaal scheepsrecht is en dat zondag tegen RKDEO de laatste horde voor het kampioenschap wordt genomen. Ook Oliveo kan zondag al kampioen worden. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

De kaarten worden geschud: hoe loopt het seizoen af?

DELFT - Voor onze regioclubs lopen de reguliere competities weer op zijn eind. Over een week zijn de kaarten geschud en weet iedereen waar hij aan toe is.

Dat betekent dat sommige clubs de komende twee wedstrijden om des keizers spreekwoordelijke baard spelen, andere doen een gooi naar het kampioenschap, voor nog andere elftallen is het seizoen nog helemaal niet ten einde. Dit kan zijn omdat er een heerlijk toetje op het menu staat, maar ook omdat er nog een laatste mogelijkheid wordt geboden om het vege lijf te redden. De lft op Zondag gaat voor u na wat er nog te winnen en te verliezen valt.

"DE ZATERDAGCLUBS"
Op zaterdag speelde Vitesse Delft zich twee weken geleden tegen Sportlust '46 knap veilig in de eerste klasse. De wedstrijden tegen Voorschoten '97 en Nootdorp gaan alleen nog om de eer. Nootdorp, de andere regiogenoot in de poule, bereidt zich tegen Westlandia en Vitesse Delft voor op de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, omdat het de eerste periode pakte.
In de derde klasse heeft Ariston '80 nog een punt nodig om zich officieel veilig te spelen. Dat moet behaald worden tegen Houtwijk of GDA. Schipluiden speelde zich twee weken geleden knap veilig tegen het KMD van Martin de Graaf (3-0), waardoor de wedstrijden tegen Maasdijk en het Naaldwijk van Chris Treling ook schriftelijk afgedaan zouden kunnen worden.
In een andere derde klasse kwam DSVP dit weekend door een onfortuinlijke nederlaag bij De Zwervers op een nacompetitieplek tegen degradatie terecht. De Pijnackernaren kunnen tegen hekkensluiter Lombardijen en Berkel proberen zich definitief veilig te spelen. Dat lijkt geen onmogelijke opgave, omdat er drie ploegen binnen drie punten van de ploeg van John de Letter staan.
In de vierde klasse doen de Delftse ploegen het niet als gehoopt. Concordia bezet de negende plek, DVC is elfde, gevolgd door DHC. Dit levert geen problemen op, omdat degraderen vanaf het laagste niveau niet mogelijk is.

"DE ZONDAGCLUBS"
De zondagtak van DHC doet het beter dan de zaterdagtak. Zij staan keurigin de middenmoot van de hoofdklasse en de wedstrijden tegen Gestel en DESO kunnen de mannen van Rob de Lange niet meer in de problemen brengen.
Twee klasses lager kan Den Hoorn dit weekend voor de derde week op rij kampioen worden. Dan moet wel afgerekend worden met RKDEO, dat nog vier punten nodig heeft om officieel veilig te zijn. Mocht Den Hoorn niet winnen en laat directe concurrent RVC '33 geen punten liggen bij Wippolder, dan mogen de clubs een week later in Reeuwijk onderling uitmaken wie kampioen wordt. RKDEO speelt een week later nog tegen DONK om zich officieel veilig te spelen en maakt in theorie nog een kans op de derde periode. Datzelfde geldt voor Wippolder, dat na RVC '33 nog tegen Meerburg aantreedt. d.v.v. Delft plaatste zich door het behalen van de eerste periode al voor de nacompetitie en kan de wedstrijden tegen DOSR en ROAC gebruiken om in de stemming te komen voor dit toetje. Concordia moet alle zeilen bijzetten tegen Foreholte en Groeneweg. Ze hebben evenveel punten als Teylingen en ROAC en het ziet ernaar uit dat één van deze drie ploegen in de nacompetitie zal moeten uitkomen.
In de derde klasse heeft Oliveo aan drie punten uit de wedstrijden tegen Zoetermeer en De Ster genoeg om kampioen te worden. Full Speed maakt, bij winst op GSC Esdo, nog kans op een plaats in de nacompetitie. DHL staat veilig in de middenmoot, terwijl SEP niet meer kan degraderen, doordat gedurende het seizoen enkele clubs de competitie verlieten. In de vierde klasse kunnen Taurus en Delfia niet meer in de problemen komen.