De arts raadde Daley Uythof aan om te stoppen met voetballen, maar hij knokte zich er erbovenop .
De arts raadde Daley Uythof aan om te stoppen met voetballen, maar hij knokte zich er erbovenop . "Als we promoveren, kijk ik vooral uit naar het feestje dat daarbij hoort." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Wippolder in de race voor derde promotie in vier seizoenen

DELFT - Het gaat goed met Wippolder. De ploeg van Marcel de Letter is hard op weg een nacompetitieplek om promotie naar de eerste klasse veilig te stellen.

"En dan te bedenken dat we drie seizoenen geleden nog het lelijke eendje van het Delftse amateurvoetbal waren", stelt aanvaller Daley Uythoff tevreden vast. "Ik denk dat onze jeugdopleiding ons er voor een groot deel doorheen heeft geholpen. En de trainer, want op het moment dat hij erin stapte, zagen denk ik weinig mensen perspectief bij Wippolder." De aanvaller is sowieso tevreden over zijn trainer. "Hij weet wanneer hij boven de groep moet staan en wanneer ertussen. Hij past gewoon heel goed bij ons. Dit is de club waar hij het langst zit en hij heeft alweer verlengd. Dat betekent toch dat hij het naar zijn zin heeft."
Inmiddels zijn we een promotie via de nacompetitie en een kampioenschap in de derde klasse verder. Niet slecht voor een lelijk eendje... "Toen ik bij het eerste kwam, speelden we in de marge in de vierde klasse. Daarna bleef onze jeugdopleiding maar goede voetballers aanleveren, waardoor het steeds beter ging. Het mooie is dat er van onderaf maar jonge jongens bij blijven komen. Als je bijvoorbeeld de ontwikkeling van Tristan Croes ziet, die zich dit jaar geruisloos in het eerste heeft gespeeld, is dat prachtig. Dat onze jeugd het goed doet, zie je ook aan de prestaties in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie. Vorig jaar wonnen we die en afgelopen dinsdag speelden we in de halve finale tegen RKDEO, die we helaas met 4-2 verloren."

"JE PIKT SLIMMIGHEIDJES OP"
Wippolder heeft naast talenten ook enkele routiniers in de selectie. Vorig seizoen kwam Mike Mesker over van Delft, terwijl hij dit seizoen Rob Notenboom en Kevin den Os dezelfde stap zag maken. "Ik denk dat die jongens net even dat stukje ervaring met zich meebrengen dat we op dit niveau nodig hebben", zegt Uythoff. "Je merkt gewoon dat zij al heel wat gewend zijn doordat zij lange tijd op een hoger niveau hebben gespeeld. Zelf pik je dan vooral de nodige slimmigheidjes van ze op. Even voor een bal langslopen als er een vrije trap genomen moet worden enzo. Je merkt ook dat het bij ons na de winterstop, toen Kevin erbij kwam, steeds beter begint te draaien."
Het draait zelfs zo goed dat Wippolder sinds zondag tweede staat in de derde periode. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet. "We speelden tegen TOGB, een goede ploeg, en kwamen al snel op voorsprong. Zij maakten echter snel gelijk en Mike Mesker kreeg nog in de eerste helft een rode kaart. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd er op wilskracht uitgesleept, doordat ik vijf minuten voor tijd een strafschop kreeg en die zelf benutte."

"DE ARTS ZEI DAT HET VERSTANDIG WAS OM TE STOPPEN"
Dat de 21-jarige aanvaller daartoe in staat was, is ook het resultaat van hard werken. "Want vorig seizoen raakte ik geblesseerd, had ik een scheurtje in de meniscus. Ik dacht dat het meeviel, maar de arts zei dat het verstandig was om helemaal te stoppen met voetballen. Dan ga je wel even twijfelen, maar ik heb samen met de fysio keihard gebikkeld en sta er nu weer. Even was het dus de vraag of ik wel door kon gaan met voetballen op dit niveau, maar dit seizoen heb ik er in alle competities alweer vijfendertig in liggen."
Uiteindelijk moet het leiden tot een plaats in de nacompetitie, waarvan Wippolder nog drie overwinningen verwijderd is. "Het zou mooi zijn als we dat halen en dan ook promoveren. We zijn er op dit moment erg dichtbij en hebben in het verleden bewezen dat we als elftal met druk kunnen omgaan. Of we in de eerste klasse op dit moment iets te zoeken hebben, valt nog te bezien, maar ik kijk in ieder geval wel uit naar het feestje dat de promotie tot gevolg zou hebben."