Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT – Steven en Karin Flipse zijn acht jaar geleden in deze bovenwoning in de wijk Wippolder komen wonen. De locatie, straat en bouwstijl waren voor Steven en Karin doorslaggevend in hun keuze. "Eigenlijk alles in dit huis uit 1925 is verbouwd en gemoderniseerd", zegt Steven.

Bij het binnengaan van de buitendeur kom je in een hal met een originele granitovloer. De trap leidt naar het woongedeelte op de eerste verdieping. Hier vallen meteen de vele bovenlichten en kleine raampjes in tussenmuren op. "Deze maken het een heel lichte woning", zegt Karin. "In de woonkamer kan zowel voor als achter veel licht naar binnen schijnen en ook openslaande deuren in het midden hebben veel glas."


Doorloop
De overloop heeft een doorloop naar zowel de voor- als de achterkamer. "De achterkamer ligt eigenlijk in het verlengde van de keuken", zegt Steven. "Door hier een muurtje weg te breken, is er een heerlijke ruime woonkeuken gecreëerd." De keuken is voorzien van een koel-vriescombinatie, heeft een vaatwasser, een close-in-boiler, een combi-oven en een zes pits gaskookplaat met een afzuigkap.


Openslaande deuren
"Vanuit de woonkeuken kun je via openslaande deuren op het balkon komen", zegt hij. "Vanaf een uur of één schijnt hier de zon, maar nog lekkerder zit je boven op
het dakterras."

Prachtige bomen
Het zitgedeelte van de woonkamer bevindt zich in het voorste deel. Deze kamer is L-vormig en biedt door de ramen een leuk zicht op de straat met prachtige bomen." De volledige verdieping is voorzien van een lamel parketvloer. "Ja, we hebben alles up-to-date en helemaal naar onze eigen smaak gemaakt", zegt Karin. "In de woonkamer is er een langwerpig plafond-element met spots ingebouwd, maar dat hadden
de vorige bewoners al gedaan."

Dakterras met loungeset
Boven hebben deze bewoners nog de beschikking over twee slaapkamers en een badkamer. De grote slaapkamer is gemaakt in de open ruimte. Van hieruit kom je op het zonnige dakterras van 15 vierkante meter op het noordwesten. "We hebben het ingericht met loungeset, je kunt er heerlijk barbecueën. Je hebt een prachtig vrij uitzicht over de tuinen. Je ziet ook de fietsenbergingen, waar wij er eentje van hebben."

Kinderkamer
Aan de voorzijde is er nog een aparte slaapkamer. Die hebben zij als kinderkamer ingericht. "De tweede is op komst en dat is ook de reden dat we groter willen gaan wonen", zegt Karin. "We blijven wel in Delft en omgeving."

Dubbele douche
Verder is er een badkamer, die voorzien is van een dubbele douche, een toilet, een wastafel en de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Vanuit het open gedeelte op de verdieping is er toegang tot de bergvliering met de opstelplaats voor de CV combiketel (Remeha Avanta 2011). "Verder is alles heel goed geïsoleerd", zegt Steven. "En het groot onderhoud is prima bijgehouden."
De woning is op loopafstand van het historische centrum met een keur aan winkels, uitgaansgelegenheden, terrasjes, cultuur en theater. Ook dichtbij is de Delftse Hout.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding