Afbeelding
Foto:

Marie van Oort (80)

-Wat bent u hier aan de Oranje Plantage aan het doen?
"Lekker in de zon aan het zitten. Vandaag kan het nog. Je kunt hier heerlijk zitten en ik heb met de Oostpoort een echt Delfts uitzicht. Zojuist had ik nog een leuk gesprek met een andere vrouw. Ik kom hier elke dag."

-Waar praat u hier met anderen over?
"Over wat we als kinderen meemaakten, bijvoorbeeld. Ik herinner me de oorlogsjaren nog. Dat Rotterdam werd gebombardeerd en m'n ouders heel bang waren. In Delft regende het roet. Ook op de Wippolder viel een bom. Ik weet nog dat mensen spraken over wie daarbij was overleden. Verder weet ik nog goed dat we honger hadden en dat het koud was. En ik herinner me nog dat we na de bevrijding vier witte broden konden ophalen en meenamen in een kussensloop. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als toen."

-Woont u hier in de buurt?
"Ja, in het complex Dock van Delft. Het is daar heel gezellig onder elkaar."

-Waar heeft u verder gewoond?
"Ik ben opgegroeid in de Wippolder en heb later met mijn man, die twee jaar geleden is overleden, in Buitenhof en Tanthof gewoond. Tanthof was wel de leukste wijk."

-Heeft u nog iets leuks meegemaakt?
"Met Pasen ben ik gaan brunchen bij m'n zoon. Dat was leuk."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Het Turkse referendum over de grondwetswijziging. Ik heb een iPad waarop ik het nieuws volg en van alles bekijk. Je moet toch een beetje bijblijven..."