Jelle Koop (midden) met medewerkers Allan Goeijenbier en Max Andries (rechts).
Jelle Koop (midden) met medewerkers Allan Goeijenbier en Max Andries (rechts). Foto: Marc Schapers

Benfried: een begrip als het om uw tuin gaat

DEN HOORN – Voor Benfried aan de Hooipolderweg 1 in Den Hoorn, dé specialist in alle soorten tuinmaterialen en benodigdheden, is het tuinseizoen al volop in gang.

Jelle Koop, is de derde generatie die actief is in het familiebedrijf Benfried, hij is enthousiast over een van de belangrijke tuintrends van dit voorjaar: keramische tegels. "Die worden tegenwoordig zo gemaakt, dat het lijkt of de tegelvloer - of als je 'woodlook' kiest de parketvloer - van binnen naar buiten doorloopt. Het assortiment keramische tegels breidt nog steeds uit en, niet onbelangrijk, wordt steeds betaalbaarder."
Belangrijk voordeel van deze tegels is dat ze kras- en kleurvast zijn, dus in tegenstelling tot beton, niet verkleuren. "Het is bovendien een duurzame tegel, lekker dun, dus gemakkelijk te verwerken. De tegels worden gevoegd met een speciaal voegzand dat de eigenschap heeft hard te worden. Daardoor heb je geen last meer van onkruid of mieren."
Verder staat dit voorjaar Douglas-hout sterk in de belangstelling. "Het gaat om een bijzonder duurzame Noord-Europese hardhoutsoort, die veel wordt gebruikt voor schuren, tuinhuisjes, overkappingen, en dergelijke. Hoewel het hout niet chemisch is behandeld, gaat zeker 15 tot 20 jaar mee. Het is verkrijgbaar in alle denkbare maten en lengtes en tegenwoordig ook in kant en klare pakketten." Bij Benfried merken ze aan alles dat het tuinseizoen weer is begonnen. Het assortiment ligt hoog opgetast in de rekken en het is aangenaam druk. Het buitenterrein is opnieuw ingedeeld en daardoor overzichtelijker geworden. En in de 500 m2 grote showtuin komen veel klanten inspiratie opdoen. "We zien dat we met ons zeer brede assortiment, klantvriendelijke benadering, het juiste advies en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voor een nog altijd groeiend aantal consumenten het aangewezen adres zijn. Ons assortiment is aanzienlijk uitgebreider dan dat van een bouwmarkt of tuincentrum, terwijl de prijzen overeenkomen. Door onze achtergrond in de professionele tuinbouw kunnen we de klant bovendien professioneel adviseren, of het nu gaat om onkruidbestrijding, biologische gewasbescherming, gazon- of borderbemesting. Je vindt hier werkelijk alles onder één dak."