Tijdens het Spring Event waren onder meer fraaie planten van Decorum te zien.
Tijdens het Spring Event waren onder meer fraaie planten van Decorum te zien. Foto:

Succesvol Spring Event bij Van Waay & Soetekouw

DELFT – Het Spring Event dat Van Waay en Soetekouw onlangs organiseerde was een groot succes. Honderden bezoekers kwamen langs om zich te verdiepen in de nieuwste interieurtrends.

Van Waay & Soetekouw aan de Markt 17 is een bijzondere woonwinkel annex ontwerpstudio met een zeer moderne, overwegend Italiaanse, meubelcollectie. Tijdens het Spring Event wilde het oer-Delftse bedrijf vier bijzondere nieuwe trends onder de aandacht brengen. "Zo merken we dat de banken wat ronder worden, met een vriendelijkere uitstraling", vertelt eigenaar en interieurarchitect Gert Batenburg van Van Waay & Soetekouw. "Dus stond hier tijdens het event een splinternieuwe bank van het merk Cassina, ontworpen door de toonaangevende ontwerpster Patricia Urquiola."
Planten waren lange tijd not-done. "Er hing toch een Libelle- en Margriet-imago aan", weet Batenburg. "Gekkigheid, natuurlijk, want er zijn prachtige planten die het goed in het moderne interieur doen." Van Waay & Soetekouw zocht een samenwerking op met Decorum, een Westlands bedrijf dat net als de Delftse woonwinkel kiest voor kwalitatief hoogwaardige producten. Zij showden onlangs in Delft hun mooiste planten. "Verder presenteerden we twee nieuwe keukenopstellingen. Want de keuken is veranderd van functionele ruimte naar het midden van het huis. Een plek waar niet alleen wordt gekookt, maar ook huiswerk wordt gemaakt, of waar je een biertje drinkt met vrienden." Last maar zeker niet least introduceerde Van Waay & Soetekouw een eigen geurlijn, die het samen met een specialist op het gebied van natuurlijke geuren heeft ontwikkeld. "Het is een eigen gecomponeerde en heerlijke geur geworden die je alleen hier en in de vorm van geurstokjes of roomspray kunt kopen. Bedacht en ontwikkeld vanuit het begrip interieur. Elk jaar komen we wel met iets bijzonders dat tegen ons vakgebied aanhangt. Iets dat mensen niet van ons verwachten. Vorig jaar was dat een herenshirt, nu deze exclusieve geur."