Romano Denneboom in volle actie.
Romano Denneboom in volle actie. Foto:

Speler in Beeld

Naam: Romano Denneboom
Leeftijd: 36
Club: DHC
Positie: rechts- of linksbuiten


-Tevreden met de bewerkstelligde aansluiting bij IFC?
"Ja, door de 5-2 overwinning op IFC zijn we nu gelijk gekomen in puntenaantal. We hebben een iets minder doelsaldo. Nu hebben we nog wat punten nodig om ons echt veilig te spelen. Maar dat gaat wel lukken, want we draaien lekker. En eigenlijk hadden we al lang veilig kunnen zijn, maar we hebben hier en daar een beetje pech gehad."

-Hoe verliep de wedstrijd tegen IFC?
"We kwamen al heel snel op voorsprong, in de vijfde minuut geloof ik. De eerste maakte ik zelf en daarna werd het vrij snel 2-0 en 3-0. In de tweede helft 4-0 en toen volgden de twee tegentreffers. Op het laatst, in de 81ste minuut, maakten we het af. Het werd uiteindelijk 5-2."

-Had je verder nog een groot aandeel in de scores?
"Twee doelpunten en een assist. Over mijn spel zeg ik een kleine voldoende. Niet overdreven goed, maar ik zat lekker in de wedstrijd."

-Hoe is het om bij een Hoofdklasser te spelen na die profcarrière van je?
"Dit is nu mijn derde jaar. Op een gegeven moment degradeerde we met Sparta en liep mijn contract af. Ben ik naar Armina Bieleveld in Duitsland gegaan, dat ook degradeerde, om vervolgens in Nederland geen goed profcontract meer te krijgen. Ik heb 300 wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Toen heb ik er voor gekozen om lekker te blijven voetballen. Dat was echt belangrijk voor mij en daarom koos ik voor DHC."

-Nu is jullie doel handhaving, maar hoe kijk je uit naar volgend seizoen?
"Dan stop ik met voetballen. Maar ik blijf in de voetballerij actief, want ik ben ook spelersmakelaar geworden. Talentjes scouten. En ik ga verhuizen naar Middelburg, dus ik ga Delft verlaten."

-En DHC dan?
"Met mij zullen ook Mustafa Frederik en keeper Mark Smith vertrekken. Dit seizoen gooien we er niet met onze pet naar. DHC blijft in de hoofdklasse, gaat gewoon lukken."