Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal

DELFT – Veertien jaar geleden is Jeroen Claus in deze bijzonder sfeervolle, lichte en goed onderhouden vierkamer tussenwoning gaan wonen. Het huis staat in de gewilde wijk Hof van Delft.

Het is een oudere woning, maar van binnen doet hij heel modern aan. "Ik heb indertijd redelijk wat woningen bezichtigd en dit huis sprong er mede door de gemaakte aanpassingen uit", aldus Jeroen. De belangrijkste en meest in het oog springende modernisering, is de aanbouw aan de achterzijde van de woonkamer. Dit is heel vernuftig gedaan, met veel glas. Hierdoor ontstaat een soort glazen kubuseffect rondom het binnenplaatsje. Andere architectonische hoogstandjes zijn onder meer de spiltrappen met zwevende treden. "Ik ben vanaf de lagere school in Delft komen wonen en ben Delft als stad erg gaan waarderen", zegt Jeroen. "Ik heb op diverse plekken gewoond en was op een gegeven moment op zoek naar iets voor mezelf. Ik koos voor deze woning aan de westkant van het centrum. Dit is dichtbij de gezellige binnenstad en tegelijk heel centraal gelegen goed uitkomt met mijn internationale werk."
De woning heeft een bijzonder charmante living met houten vloerdelen. De U-vormige aanbouw is voor een groot deel van vloer tot plafond van dubbelzijdig glas. Hierdoor ontstaat een zeer ruimtelijk effect en worden het binnenplaatsje en het achterliggende gedeelte van de woning één geheel. "In hoofdlijnen is dit allemaal door de vorige bewoner gerealiseerd, zelf heb ik successievelijk allerlei onderdelen van de woning vernieuwd en verbeterd."
De moderne keuken inclusief diverse inbouwapparatuur, namelijk een afzuigkap, een vijfpits gaskookplaat, een vaatwasser, een close-in-boiler en een koelkast, bevindt zich in het verlengstuk naar het achterste gedeelte van de aanbouw. Vanuit de keuken kun je ook op het binnenplaatsje komen. Achter de keuken bevindt zich de eetruimte. "Daarnaast is er een ruim toilet met de opstelplaats voor de wasmachine en de droger", zegt Jeroen.
Jeroen heeft wel veel van de heerlijke zonnestralen op het binnenplaatsje kunnen genieten. Vooral in de ochtenduren staat de zon er op. "En vanaf een uur of vier of vijf kun je heerlijk voor de deur buiten zitten", zegt hij. "Op de eerste verdieping heb je trouwens ook een dakterras, waarvan ik de dakbedekking en de balustrade nog niet zo lang geleden helemaal heb laten vervangen."
Op de eerste verdieping is er een overloop die toegang geeft tot alle op deze laag gelegen vertrekken. Allereerst de ruime achterslaapkamer, voorzien van een vaste kastenwand en een deur naar dit L-vormige dakterras. "Aan de voorzijde is nog een kamer die ik momenteel als werkkamer gebruik, maar die ook als (kinder)slaapkamer gebruikt zou kunnen worden", legt Jeroen uit.
In het midden van deze verdieping is er een moderne, praktisch ingerichte badkamer, met een verzonken bad, een wastafel en een tweede hangend toilet. "Ja dat is wel leuk van de badkamer, dat de onderkant van de badkuip net iets onder het vloeroppervlak ligt."
Op de tweede verdieping is er één grote, lichte zolderruimte. Helemaal voorzien van houten vloerdelen en aan de voor- en achterzijde een dakkapel. Een ruime berging, inclusief wastafel en de CV-ketel maken het geheel compleet. "Voor mij was dit een bonuskamer, maar je zou hier ook twee slaapkamers van kunnen maken", zegt hij. "Best jammer eigenlijk van dit huis, maar nu ga ik met mijn vriendin samenwonen in Schipluiden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding