Concordia-speler Kay van Halderen in de clinch met zijn RKDEO-tegenstander.
Concordia-speler Kay van Halderen in de clinch met zijn RKDEO-tegenstander. Foto:

Speler in Beeld

Naam: Kay van Halderen
Leeftijd: 23
Club: Concordia
Positie: Rechtsback


-Een 2-3 overwinning bij RKDEO, was er nog een andere winst?
"Er was strijd, we hebben in een goed collectief gespeeld. We wilden voor elkaar werken en hadden al snel door dat we deze wedstrijd konden winnen."

-Toch is het wel een krappe overwinning geworden…
"Ja, maar net zoals de voorbije weken stond het achterin goed en hebben we niet veel kansen weg gegeven. Afgezien van een aantal afwezigen hebben we steeds in een vrij vaste samenstelling gespeeld. De tegendoelpunten ontstonden eigenlijk alleen maar uit wat verkeerde inschattingen, het waren niet echt persoonlijke fouten."

-Op welke momenten precies werd er gescoord?
"We kwamen met 1-0 voor. Dat was geloof ik in de tweede minuut na rust. Vervolgens werd het 2-0 en daarna moesten we de eerste tegentreffer incasseren. Toen viel de 3-1 en drie minuten voor tijd wisten zij hun tweede te maken."

-Zijn jullie toen nog in gevaar geweest?
"Ze waren inderdaad hard aan het strijden om er nog een gelijkspel uit te slepen. In elk geval hebben we dat door goed samenspel weten te voorkomen."

-Is een van de tegendoelpunten jou aan te rekenen?
"Niet echt. We hebben elkaar trouwens veel back-up gegeven. In mijn duelkracht ben ik heel sterk en ik ben snel waardoor ik veel kan herstellen. Het voetballende en opbouwende deel, daarin ben ik wat minder. Ik moet hierin nog wat slimmer keuzes leren maken."

-Is er nog iets opmerkelijks gebeurd tijdens de wedstrijd?
"Het clubtalent Maurizio deed weer mee. Hij is nog B-junior, maar heeft al een aantal keer goed in het eerste mee gedaan. De jeugd komt goed door bij Concordia."

-Na jullie promotie, vorig jaar, was handhaving het doel?
"Ten eerste om niet te degraderen en daarna handhaving. Voor volgend seizoen verbreding zoeken en groeien als ploeg."

-En dat alles onder leiding van hoofdtrainer Martijn Leonard…
"Ja, want vorig jaar zijn de rollen van hem en Wim van Zinnen omgedraaid. Ze staan nog beiden voor de groep, maar Van Zinnen is nu assistent-trainer geworden en Leonard hoofdtrainer. Volgende tegenstander is Meerburg, alle vertrouwen om die partij in winst om te zetten."