Martijn Duivestijn, hier in duel met Hugo Steijn van DHL, kijkt uit naar de derby's in de tweede klasse.
Martijn Duivestijn, hier in duel met Hugo Steijn van DHL, kijkt uit naar de derby's in de tweede klasse. "Dat is, met alle respect, leuker dan spelen tegen ploegen als REMO of VCS." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Oliveo snakt naar het kampioenschap en de tweede klasse

PIJNACKER - Oliveo is op titelkoers. Nog maar drie wedstrijden scheiden de Pijnackernaren van het kampioenschap in de derde klasse.

"Aan het begin van het seizoen was het de doelstelling om naar de tweede klasse te promoveren, dus we zijn goed op weg om die te behalen," zegt Oliveo-doelman Duivestijn. "Als je ziet wat voor reeks we achter de rug hebben met een nederlaag tegen ODB en gelijke spelen tegen Full Speed, VCS en Graaf Willem II VAC, dan is het bijzonder dat we op drie wedstrijden voor het einde vier punten voor staan. Gelukkig liet ook de concurrentie punten liggen. Met wedstrijden tegen REMO, Zoetermeer en De Ster mogen we het eigenlijk nu niet meer weggeven."
Duivestijn begon het seizoen als tweede doelman. "Wat dat aangaat is het voor mij best een raar seizoen. De eerste seizoenshelft was Brian Ruigrok eerste keeper, maar hij had een zwakke pink. Vanwege zijn werk als fysiotherapeut, hij is ook verzorger van de selectie, wilde hij het risico niet nemen om blessures op te lopen. Daarom is hij gestopt."
Dat Duivestijn meteen klaar stond om de vacature in te vullen, is volgens hem niet toevallig. "Het grote voordeel is dat we met het tweede in de reserve hoofdklasse spelen. Daardoor is het verschil in niveau tussen het eerste en tweede elftal niet zo groot. Ik denk dat dat ook een verklaring is voor het feit dat we het zo goed doen. De selectie is breed en op het moment dat er iemand uitvalt, staat er meteen iemand op die niet veel voor hem onderdoet. Ik denk dat andere ploegen in de competitie dat minder hebben dan wij."
Toch merkt Duivestijn wel dat het inmiddels beter gaat dan in de eerste wedstrijden als eerste keeper. "Dat komt doordat je vaker met elkaar samenspeelt. De trainer hamert er ook altijd op dat we situaties moeten herkennen en dat gaat steeds beter. Het lastige voor mij is dat ik meestal niet heel veel te doen heb in het doel. Dan is het moeilijk om je te onderscheiden. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je de 'nul' weet te houden en dat is al een aantal keer gelukt."

"DE VERENIGING SNAKT ERNAAR"
Die brede selectie moet dit seizoen leiden tot promotie naar de tweede klasse. "Het is niet zo dat er vanuit de club veel druk op ons wordt gelegd, maar je merkt wel aan alles dat de vereniging daarnaar snakt. We hebben een jeugdafdeling waarin veel elftallen op een hoog niveau spelen en ook voor ons tweede elftal is dat het geval. Natuurlijk wil je dat als eerste elftal ook. Een bijkomend voordeel is dan dat het ook een aantal mooie derby's zou opleveren. Vorig jaar zaten we in een Rotterdamse poule en hadden we dat helemaal niet. Dit seizoen hebben we tegen Full Speed, DHL en SEP gespeeld. Dat is, met alle respect, stukken leuker dan bijvoorbeeld een wedstrijd tegen REMO of VCS. In de tweede klasse zou er ook een aantal mooie derby's op het programma kunnen staan. Vooral de wedstrijd tegen RKDEO zou mooi zijn, omdat het echt een derby binnen de gemeente is. Daarnaast is Guy Lescuere een vriend van velen van ons. Hij is van Oliveo naar RKDEO vertrokken en dat zou een ontmoeting net even bijzonderder maken."

"DAAR KUN JE PAS OVER OORDELEN ALS HET ZOVER IS"
De vraag of Oliveo iets in de tweede klasse te zoeken heeft, durft de 24-jarige jurist nog niet met een volmondig 'ja' te beantwoorden. "Want daar kun je pas over oordelen op het moment dat het zover is. Dit seizoen is wel duidelijk geworden dat we voor de derde klasse een erg brede selectie hebben. Ook zie je in de tweede klasse dat de ploegen die het afgelopen seizoen zijn gepromoveerd, het erg goed doen."
Nu is het zaak voor Oliveo om de stap naar de tweede klasse te maken. "We zitten in pole position en mogen die niet meer weggeven."