Carien Slegtenhorst in haar rustgevende praktijk Ontvouwen
Carien Slegtenhorst in haar rustgevende praktijk Ontvouwen Foto:

Kom in balans met praktijk Ontvouwen

DELFT - Met haar praktijk Ontvouwen helpt Carien Slegtenhorst je om in alle rust en veiligheid terug te keren naar ontspanning en evenwicht. In haar therapieruimte aan de Phoenixstraat 66 biedt zij lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en massages aan.

Carien is holistisch masseur en geeft klassieke en energetische massages. Klassieke massages zijn gericht op het verminderen van spierspanning. Door middel van zich herhalende strijkingen, knedingen en fricties, komt de doorbloeding op gang, worden afvalstoffen afgevoerd en kom je in een diepe rust.
Energetische massage is gericht op het in balans brengen van de energie in het lichaam. Warm hoofd en koude voeten? Energetische massage helpt je lichaam weer een geheel te laten worden. Ook deze vorm van massage is heel rustgevend en ontspannend.

Psychotherapie
Naast de massages biedt Carien ook lichaamsgeoriënteerde psychotherapie aan. Deze vorm van psychotherapie gaat ervan uitgaat nare ervaringen of trauma's opgeslagen worden in het lichaam. Zowel lichaam als geest pantseren zich om een volgende nare ervaring te voorkomen. Deze pantsering zorgt ervoor dat je niet je volle potentieel kunt leven. Je raakt verwijderd van wie je werkelijk bent. Om terug te keren naar je kern biedt Carien verschillende behandelvormen aan, zoals gesprekken, ademhalingsoefeningen, fysieke oefeningen om vastgezette spanning weer in beweging te brengen, oefeningen uit de Gestalt en (familie)opstellingen.
Het mooie van lichaamsgerichte psychotherapie is volgens Carien dat het lichaam niet kan 'liegen'. "Met alleen praten, kun je nog over dingen heen praten maar zodra je het lichaam erbij betrekt, wordt het heel concreet en voel je wat er werkelijk speelt. Wat ik terug krijg van cliënten is dat ze de ervaringen uit de therapie makkelijk kunnen herkennen in hun dagelijks leven en hierdoor snel stappen kunnen zetten", vertelt Carien.
Carien vindt het belangrijk om te werken vanuit rust, verbinding en vertrouwen. "Iedereen ontwikkelt zich in zijn eigen tijd en ik geloof er niet in mensen door weerstanden heen te duwen. Een plantje groeit niet door er aan te trekken."
Gebruik deze lente om je te ontwikkelen in alle rust en ruimte. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en bel: 06 508 60 177. Of kijk op de website
www.ontvouwen.com