'Het voetbal was het hele seizoen al goed'

NOOTDORP - RKDEO lijkt afstand te nemen van de onderste regionen en plaatste zich deze week, tot tevredenheid van trainer Jeroen Struijs, voor de achtste finale van het Haaglanden Voetbaltoernooi.

- Dat gaat de goede kant op...
"Daar lijkt het wel op ja. We hebben de laatste vier wedstrijden gewonnen met achttien goals voor en vier tegen. Het voetbal was het hele seizoen al goed; nu zijn de resultaten er ook naar."

- Wat is er veranderd?
"Daar is moeilijk de vinger op te leggen. Blijkbaar zijn we beter in staat om ons voetbal nu te vertalen in overwinningen. We zijn aan het begin van het seizoen een proces gestart en dat werpt steeds meer zijn vruchten af. Misschien moesten we wel aan elkaar wennen."

- Ben je een tevreden trainer?
"Als je puur naar de ranglijst kijkt natuurlijk niet, maar als je ziet wat voor stappen er tijdens het seizoen zijn gezet, zeker wel. Op momenten dat het minder loopt, kan je alleen keihard knokken en dat doen die jongens ook."

- Voldoende perspectief voor volgend jaar?
"Absoluut. We hebben een gretige groep waar nog rek in zit. Als we zondag van Concordia weten te winnen, is de kans groot dat we dan ook in de tweede klasse spelen. Het wordt een echte zespuntenwedstrijd."