Afbeelding
Foto:

Karel Teeuwisse (72)

-Wat bent u hier aan het Vrouwenregt aan het doen?
"Ik zit hier regelmatig. Ik woon al zo'n 45 jaar daar verderop, in de Trompetstraat."

-Het is wel vrij druk hier...
"Ja, ze noemen het autoluw, maar dat werkt niet echt, zoals je ziet. Als je als automobilist ergens moet wezen, dan mag je alsnog de stad in. Dus moeten ze allemaal ergens wezen."

-Waarom bent u hier ooit komen wonen?
"Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag. 45 Jaar geleden kreeg ik een baan aangeboden in Delft, als chauffeur bij Van den Akker, een kolenboer. Moest ik ook kolen sjouwen. Weet je wat dat zijn, kolen?

-Zeker...
"Veel mensen weten dat tegenwoordig niet eens meer, denk ik. Maar ik had het hier in de Trompetstraat meteen naar m'n zin en zou er nooit meer weg willen. Er is veel saamhorigheid. Met lekker weer zit iedereen buiten, gaan de barbecues aan. Ik weet van sommige oud-bewoners die verhuisd zijn dat ze nog steeds heimwee hebben. Ik woon hier met m'n vrouw, met wie ik laatst 50 jaar getrouwd was."

-Heeft u verder nog iets leuks meegemaakt?
"We hebben laatst nieuwe buren gekregen en we hebben al kennis gemaakt. Dat was wel geinig."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Dat geharrewar over een Turks referendum. Ik snap al het gedoe hierover niet. Als je vanuit Turkije naar Nederland komt om hier te wonen en te werken, waarom wil je dan twee paspoorten hebben? Misschien wil ik het ook allemaal wel niet begrijpen..."