Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door ZO makelaars

DELFT – Marike Steenbakkers is twaalf jaar geleden in dit sfeervolle gedeelte van Den Hoorn komen wonen. Zij en haar toenmalige man kozen voor deze buurt net buiten de dorpskern vanwege de leuke opzet. Hier staan geschakelde twee-onder-één-kap woningen met puntdaken.

"Het heeft iets weg van bungalows, je hebt soms het gevoel op vakantie te zijn in je eigen buurt", zegt Marike. Zij en haar ex-man woonden hiervoor prachtig in Den Haag. Ze hadden inmiddels een dochter gekregen en wilden gezinsuitbreiding. Om die reden verlangden ze naar een groter huis met een tuin.

Frisse uitstraling
"Na veel zoeken kwamen we hier terecht", zegt ze. "We vielen eigenlijk meteen voor deze stijl. De woningen hebben een heel frisse uitstraling. De witte kleur stenen in combinatie met de puntdakjes, die je op deze manier niet veel ziet, maakt het een beetje Scandinavisch vind ik."
Nu haar nieuwe vriend en zij besloten hebben te gaan samenwonen, zijn ze op zoek gegaan naar een nog grotere woning. Samen hebben ze namelijk vier kinderen. "We hebben een leuk nieuwbouwproject gevonden in RijswijkBuiten", zegt ze. "De bouw moet nog beginnen, maar nieuwe bewoners kunnen deze woning op elk gewenst moment betrekken."

Verbouwingen
In de loop der jaren zijn Marike en haar ex-man toegekomen aan de vernieuwing van een tweetal onderdelen in en rond het huis. Zo is ongeveer acht jaar geleden een nieuwe badkamer geplaatst. En zes jaar geleden zijn de voor- en achtertuin aangepakt. "Hoewel de keuken nog helemaal voldoet, zou die ook nog vernieuwd kunnen worden", zegt ze. "Eventueel zou je een muurtje weg kunnen halen, zodat er een open verbinding met de woonkamer komt."

Ruime woonkamer
De woning heeft een ruime woonkamer met een schuifpui naar de achtertuin. De kamer heeft een fraaie houten vloer. Aan de voorkant, afgescheiden door een wandje, is de keuken in L-opstelling. Die is voorzien van een houten aanrechtblad met een gaskookplaat, een afzuigkap of –schouw, een koel- of vrieskast, een combimagnetron, een vaatwasser en een 10-liter close-in-boiler.

Voor- en achtertuin
"Maar dan de tuin", gaat ze verder. "In de zomer heb je daar elke dag zon tot een uur of vijf. Heerlijk om daar in de zon de dag te beginnen en de voortuin is leuk voor het avondeten of een glas wijn in de zomer. Gezellig, want deze buurt heeft een hofjes-idee op een leuke manier."
De achtertuin op het noordoosten is onderhoudsvrij aangelegd, heeft een berging en een achterom. "Boven zijn de kinderkamers aan de koele kant van het huis", zegt ze. "Heerlijk is dat voor ze in de zomermaanden."

Grasveld met speeltuin
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers aan de achterzijde en is de ruime hoofdslaapkamer aan de voorzijde. Deze heeft toegang tot een balkon op het westen. De badkamer is licht uitgevoerd en is voorzien van een ligbad, een wastafel, een douche en een tweede toilet. Op de tweede verdieping is er een slaapkamer aan de achterzijde, een speciale wasruimte met aansluiting wasmachine, CV-combiketel en mechanische ventilatie. "Op het grasveld voor het huis is er een speelterrein, waar we trouwens nooit overlast van hebben."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding