De Delfia-speler, klaar voor de kopbal.
De Delfia-speler, klaar voor de kopbal. Foto:

Speler in beeld

Naam: Stephan Vrijland
Leeftijd: 33
Club: DFC Delfia
Positie: Centraal achterin


-Jullie winnen met 1-3 uit bij Leidsche Boys, is het nog lastig geweest?
"We hebben eerst een tegendoelpunt moeten toestaan. Dat viel na een scrimmage die ontstond na een corner. Het was een onoverzichtelijke situatie en dan gebeuren dat soort dingen nu eenmaal. Voor de rest hebben we helemaal niet onder druk gestaan. We hebben er zelf drie gemaakt en dat hadden er meer kunnen zijn."

-Een terechte uitslag dus…
"Ja, het was echt niet lastig. We speelden tegen de nummer laatst. Het ging goed, maar alles kan natuurlijk altijd beter. Kregen vervolgens weinig uitvallen van de tegenstander en ik heb opbouwend goed werk kunnen doen."

-Hoe verliep de rest van het scoreverloop?
"In de eerste helft nog werd het gelijk. Na de rust scoorden we snel de 1-2 en het laatste doelpunt viel tien minuten voor tijd. Zoals gezegd hadden wij nog de meeste scoringskansen, maar het is bij drie doelpunten gebleven."

-Jullie hebben eigenlijk weinig hoogte- en dieptepunten gekend. Hoe kijk je zelf naar de prestaties van Delfia dit seizoen?
"Is iedereen fit, dan kunnen we bij de eerste drie staan. Maar we hebben een te krappe selectie, nooit met een vaste elf gespeeld."

-Dit is na een aantal andere clubs weer je eerste jaar bij Delfia. Bevalt die club je nog?
"Ik ben weer begonnen in Delfia's vriendenelftal. Het was voor mij een makkelijke overgang om weer in het eerste te gaan voetballen. Delfia weet nog niet precies hoe de toekomst er uit ziet, daarom is het voor mij ook moeilijk aan te geven wat ik wil. In principe wil ik wel blijven, al ben ik er nog niet helemaal uit. Het is in elk geval een prettige gedachte dat we niet zullen degraderen."

-En als je dan toch een heel klein beetje vooruit kijkt?
"Moeilijk als je midden in een seizoen zit. Dit zullen we uit spelen, dan verder kijken en blijven hopen op een leuke accommodatie."

-En je samenwerking met de scheidend hoofdtrainer (Marco Immers, red)?
"Die was en is heel goed. Een eerlijke man, die goede trainingen leidt. Zijn overstap naar SEP vanaf volgend seizoen verbaasde me wel. Neuh… toch snap ik het wel een beetje."