De Alfa Romeo Stelvio First Edition staat 'zilvergrijs' te schitteren in de showroom van Preuninger Haagland. (foto's: Martijn Linthorst)
De Alfa Romeo Stelvio First Edition staat 'zilvergrijs' te schitteren in de showroom van Preuninger Haagland. (foto's: Martijn Linthorst) Foto:

Alfa Romeo Stelvio First Edition: bij Preuninger Haagland

YPENBURG – Nu de Alfa Romeo Stelvio eenmaal in de showroom van Preuninger Haagland te bewonderen is, blijkt ie in de belangstelling te staan bij een groot publiek. Het betreft de Alfa Romeo Stelvio First Edition, die een beperkte oplage heeft.

Maak een afspraak voor een proefrit. Bevalt het nieuwe model, profiteer dan van de speciale introductie-aanbieding. "In een later stadium worden de prijzen, uitrusting en alle details van de overige uitvoeringen bekend gemaakt", zegt Robert den Toom. De Stelvio First Edition heeft een nieuwe 2.0-liter viercilinder aluminium benzinemotor, die een vermogen van 280 pk levert bij 5.250 toeren. Het maximum koppel bedraagt 400 Nm bij 2.250 toeren. De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur duurt 5,7 seconden en hiermee is de Stelvio First Edition de snelste in zijn segment. "Het exterieur is een samensmelting van heritage, snelheid en schoonheid", vindt Den Toom. "In aanvulling hierop, wordt de auto uitgerust met 20-inch lichtmetalen velgen, kleurrijke remklauwen, Bi-Xenon verlichting met LED-mistlampen, privacyglass achter en courtesy verlichting bij de deurhendels." Het sportieve interieur is overzichtelijk ingericht op de bestuurder. Standaard zijn het kleine stuurwiel met geïntegreerde startknop en de aluminium schakelflippers, evenals de elektrisch verstelbare en verwarmbare met leer beklede stoelen. "Het 8,8-inch Connect 3D navigatiesysteem is ontwikkeld in samenwerking met Magneti Marelli en biedt diverse geavanceerde functies", aldus Den Toom. Tot de standaarduitrusting behoort ook vierwielaandrijving met Q4-techniek. Het systeem garandeert de voordelen van een vierwielaangedreven systeem, namelijk veiligheid, stabiliteit en tractie. Het zorgt bovendien voor het rijplezier van een achterwielaandrijver. "Kom eens kijken in de showroom en laat u overtuigen door dit nieuwe model", zegt Den Toom. "Een proefrit maken kan altijd, wel eerst even bellen voor een afspraak."

Preuninger Haagland
Laan van Waalhaven 417
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 50
www.preuninger.nl