Zwemmen en bewegen is goed, ook voor je geheugen.
Zwemmen en bewegen is goed, ook voor je geheugen. Foto:

Nieuw in Sportfondsenbad: zwemmen met dementie

DELFT - Ouderen met (een vermoeden van) dementie en hun mantelzorgers zwemmen sinds vorige maand wekelijks in het Sportfondsenbad Delft. Dat doen ze elke dinsdag van 14.15 uur tot 15.00 uur.

De ontmoetingscentra van Pieter van Foreest organiseren in samenwerking met Delft voor Elkaar steeds meer beweegactiviteiten voor mensen met dementie én mantelzorgers: van gym, fitness en yoga tot mindfulness en wandelen. En nu dus ook zwemmen.
Bewegen stimuleert de hersenen, maakt leniger, vrolijker en actiever. Bewegen zorgt voor een betere conditie en met bewegen werk je aan je geheugen. En het is nooit te laat om ermee te beginnen.
Ouderen betalen 7 euro 20 per keer. Mantelzorgers mogen gratis mee zwemmen. Samen zijn zij dus voordeliger uit. Voor de enthousiastelingen is een twaalfrittenkaart nog voordeliger, die kost namelijk 72 euro. Meer weten? Bel voor meer informatie naar het Sportfondsenbad Delft via 015- 212 0002 of naar Delft voor Elkaar via 015 - 76 00 200. Deelname is vrijblijvend, zonder inschrijving vooraf.