Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

De afgelopen weken staan in huize Quack vooral in het teken van onze verhuizing. Doordat we wat kamers over hadden, vonden we het een goed idee om wat kleiner en gelijkvloers te gaan wonen. Voor mijn vrouw hebben we een mooi appartement met uitzicht over De Vliet gekocht, want ik ben regelmatig weg.
De verhuizing had trouwens wel wat voeten in de aarde. Vooral tegen het bed, met een gruwelijk zware achterwand, zag ik op. Omdat ik nog wel wat vrienden over wil houden, heb ik Klaas Vaak gebeld. De redenatie was dat als ze het er ooit neer hebben kunnen zetten, ze het ook weg kunnen halen en kunnen verplaatsen. En dat bleek. Er waren twee mannen twee uur mee bezig, maar dan heb je wat ook. Verder blijken zoonlief en ik ook op klusgebied een geweldig team, want we hebben zonder dat er een wanklank viel vijf IKEA-kasten in elkaar gezet.
Door de drukke werkzaamheden ben ik wat minder in de stad te vinden, maar het is wel geweldig om te zien dat het terrasseizoen weer is losgebarsten. De drukte brengt zoveel sfeer en toeristen in de binnenstad en het is mooi om te zien dat steeds meer winkeliers in het kader van Blue Sunday ook op zondag hun deuren openen. Daarnaast spelen horecaondernemers er goed op in, want er is veel livemuziek. Wel ben ik steeds weer benieuwd waar al die fietsen toch vandaan komen.
Voor het voormalige station is ook een oplossing gevonden. Er komt een horecagelegenheid met duizend zitplaatsen. Ik weet niet of dat nou precies is waar behoefte aan is, maar ik ben heel benieuwd.
Waarvan ik genoten heb is de Zomer BBQ van de Oude Jan. De dag erna werd ik trouwens door wat oud-werknemers uit die kroeg meegenomen naar Amsterdam, waar ze mijn verjaardag wilden vieren. Het was leuk en dan blijkt dat ik toch niet zo'n slechte baas ben geweest.
De Hoffotograaf en mijn persoontje hebben in de Tobbe genoten van een geweldige Johnny Cash coverband en ook Villa Arsenaal was een groot succes. We kregen een rondleiding in het oude Legermuseum, het amusement was met onder andere Piet van der Pas en Maartje en Kine top en de catering was weer tip top in orde. Wel sneu voor Ed Hoogendijk dat De Pijpenla getroffen is door een brand trouwens.
Ook het studentenfeest bij Chaos aan de Schie was weer een succes, evenals de Levende Etalagedag, waar Barbara van Gelder toch elk jaar weer wat moois van weet te maken.
Verder zijn de verkiezingen weer achter de rug en ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik denk dat we niet ontevreden hoeven te zijn over de uitslag. De afgelopen jaren is er veel goed werk verzet en ik denk dat we zo verder kunnen gaan.