Michel Haak beleefde gouden tijden bij SEP en is inmiddels naast fanatiek veteraan ook trouw supporter van zijn zoon Mark, die in het eerste elftal speelt. (foto: Roel van Dorsten)
Michel Haak beleefde gouden tijden bij SEP en is inmiddels naast fanatiek veteraan ook trouw supporter van zijn zoon Mark, die in het eerste elftal speelt. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Michel Haak?

DELFT - Michel Haak (58) beleefde successen, maar vooral veel plezier bij SEP.

Haak kwam bij toeval bij SEP terecht. "Tijdens een schoolvoetbaltoernooi maakte ik indruk op Ton Menne, die toen in het bestuur zat. Hij vroeg of ik bij SEP wilde komen voetballen. Omdat ik al op judo zat, wilden mijn ouders dat niet. Toen hij aangaf dat mijn ouders zich geen zorgen hoefden te maken over de contributie, naaide mijn moeder een rode bies op een geel shirt en ging ik naar SEP."

- Hoe beviel dat?
"Hartstikke goed. Ik begon op de Brasserskade en maakte al op mijn achttiende mijn debuut in het eerste. We speelden met onder anderen Leo Boer, Jack Altena en Louis van der Weijde. Ik had het zo naar mijn zin dat ik mijn broer Robert, neven Gerard en René en ook Ron van der Boon, die uiteindelijk mijn zwager werd, naar de club haalde."
- Hoe ging het sportief gezien?
"In het begin speelden we in de onderbond en dat was voetballend niet hoogstaand. Een aantal gasten kunnen nu niet meer voetballen, omdat ze toen kapot geschopt zijn. De club had de naam een gezelligheidsvereniging te zijn en daarom kwam een aantal jongens over van DHL, zoals Nol van der Swaluw en Peter Lips."

- Dat gebeurde niet?
"Nee, vooral Peter was zo enthousiast, dat hij het eerste op sleeptouw nam. Hij zette het binnen de lijnen zo neer, dat iedereen beter ging spelen. We werden kampioen en de sfeer bleef geweldig. Na de trainingen gingen we vaak pas om drie uur 's nachts naar huis."

- Veel gelachen ook?
"Zeker. Onder Koos Jansen speelden we eens een wedstrijd, waarbij ik de buitenspelval openzette, terwijl de bal van onze eigen keeper kwam. Dat leidde tot een tegengoal en in de rust was Koos natuurlijk boos op mij. Ik ging op het toilet even stoom afblazen en klaagde tegen degene in het hokje naast me dat Koos er zelf niks van kon. Even later werd er op de deur geklopt en bleek dat Koos naast me zat te poepen."

- En verder?
"We zaten eens aan de bar, terwijl we net carnaval hadden gevierd en we met een locomotiefje aan de optocht hadden meegedaan. Mijn neef Gerard kwam op het idee dat ding naar binnen halen. Daarop reden we de pui eruit. Ook was na een kampioenschap de stroom eens uitgevallen en deed de tap het niet meer. Gingen Leo Boer en ik over op de jenever. Toen het licht weer aanging, donderden we tegelijk van onze kruk af."

- Hoe volg je SEP nu nog?
"Ik speel bij de veteranen en na die wedstrijden kijken we bij het eerste, waar mijn zoon Mark in speelt. Daar ben ik hartstikke trots op."