Helm terug op graf van soldaat Piet Koet

DELFT - Het graf van soldaat Piet Koet op begraafplaats Jaffa in Delft krijgt aanstaande dinsdag z'n helm terug. De helm was in 2014 van het graf gestolen.

Het graf wordt weer in ere hersteld met een andere authentieke helm van het Nederlandse leger uit de Tweede Wereldoorlog, voorzien van een koperen naamplaatje. Een aantal Delftenaren heeft zich hiervoor ingespannen. Zij zijn dinsdag met de burgemeester Marja van Bijsterveldt aanwezig bij de plaatsing van de helm. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog probeerden Duitse troepen vliegveld Ypenburg te veroveren, waardoor ook Delft op 10 mei 1940 bij de gevechten betrokken raakte.

Eerste oorlogsdag
Soldaat Piet Koet sneuvelde reeds op de eerste oorlogsdag. Hij werd door zijn familie begraven op begraafplaats Jaffa in Delft. Op het graf prijkte een helm van het Nederlandse leger. Deze helm werd echter gestolen. Het graf van Piet Koet heeft een plaats in de plechtigheid tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei. Dan lopen de aanwezigen langs zijn graf na de herdenking bij het oorlogsmonument.