Walter en Anja zijn blij dat ze het tienjarig jubileum mogen vieren. (Foto: EvE)
Walter en Anja zijn blij dat ze het tienjarig jubileum mogen vieren. (Foto: EvE) Foto:

'Mensen waarderen ons om de sfeer'

Het is feest bij Casa del Sol! Het Spaans-Portugese restauranté aan de Dasstraat viert op 4 april haar tienjarig bestaan. Walter en Anja Tetteroo zijn dankbaar voor de afgelopen jaren: "Dankzij geweldig personeel en trouwe gasten kunnen wij dit feest vieren."

"Er waren mensen die twijfels hadden", herinnert Anja zich.
"In de eerste week sprak ik een moeder met haar zoon op het plein. Ze vroegen zich af 'wordt dat wat?' Kort en goed; die avond was haar zoon onze eerste afwasser en hij is jaren gebleven." Walter en Anja hadden dat vertrouwen in ieder geval wel, en met hen gelukkig ook vele anderen: "die eerste week hadden we meer bloemen dan de bloemist", vertelt Anja.

Top 1000
Tien jaar na dato is Casa del Sol, 'Huis van de Zon', nog steeds springlevend. We hebben een trouwe kring van gasten en goede recensies", vertelt Walter. Pas geleden meldde Tripadvisor ons dat we in de top 1000 van Nederland staan. Zo'n beoordeling komt tot stand door echte recensies, door echte mensen, en dat betekent dat onze gasten ons dus écht waarderen." Wat is dan het geheim van Casa del Sol? "Mensen waarderen ons om de sfeer in het restaurant. Het kleinschalige en het huiselijke. Het persoonlijke: we nemen altijd de jas van onze gasten aan en Walter komt iedere avond bij de gasten aan tafel", aldus Anja. "Dat contact met de gast, dat was ook één van de belangrijkste redenen dat ik voor mezelf wilde beginnen", vult Walter aan.

Buiten de kaart om
Natuurlijk is ook de goede keuken een belangrijk element in het succes. Walter is al jarenlang gespecialiseerd in de Spaanse en Portugese keuken, met originele recepten uit diverse streken van het Iberisch schiereiland, waar Walter dan weer een eigen draai aan geeft: "Ik pas de gerechten een beetje aan aan de Nederlandse smaak." Een typisch kenmerk van Casa del Sol is dat je hier ook prima buiten de kaart om kunt eten. "In overleg is heel veel mogelijk." Verder past Walter de kaart aan aan het seizoen: "Binnenkort hebben we weer de asperges."

Feestje
Natuurlijk laten Walter en Anja het jubileum niet zomaar voorbij gaan. "We openen een speciale like-pagina op Facebook", vertelt Anja. "Verder is er van 4 tot 16 april voor iedere tafel een leuke attentie." Na 17 april is Casa del Sol even twee weken dicht voor een welverdiende vakantie. En daarna: "gaan we gewoon door op de ingeslagen weg!"



Restauranté Casa del Sol
Dasstraat 34, 2623 CC Delft
Telefoon: 015 261 4711
www.casa-delsol.nl