De medewerkers van KIA Autohaag Zeeuw Delft poseren trots bij twee uitvoeringen van de nieuwe KIA Picanto. (foto´s: Martijn Linthorst)
De medewerkers van KIA Autohaag Zeeuw Delft poseren trots bij twee uitvoeringen van de nieuwe KIA Picanto. (foto´s: Martijn Linthorst) Foto:

Primeur: ontmoet de stoere KIA Picanto

DELFT – Fonkelnieuw in de showroom bij KIA Autohaag Zeeuw Delft is de KIA Picanto. Dit model is de afgelopen jaren hèt verkoopsucces van dit merk geweest. En nu dan de vernieuwde uitvoering, met de meeste ruimte in deze A-klasse.

Vestigingsmanager Maurice Schook van KIA Autohaag Zeeuw Delft noemt het design van de Picanto heel knap. "De buitenmaat is namelijk exact hetzelfde als de vorige uitvoering", zegt hij. "Maar qua binnen- en laadruimte, is het 2017-model veel ruimer."

Een proefrit maken is nu extra aantrekkelijk. "We verwachten in dat opzicht dezelfde drukte als die we meegemaakt hebben bij de introductie van de KIA Rio eerder dit jaar", zegt Schook. "Kom proefrijden, vul een kaartje in en maak bovendien kans op mooie prijzen!"
KIA heeft de nieuwe Picanto scherp geprijsd in de markt gezet. Het instapmodel van deze auto in het A-segment is de 1.0 EconomyLine. Rijklaar leverbaar vanaf 11.725 euro, onder meer voorzien van centrale vergrendeling, getinte ruiten, radio en automatisch inschakelende verlichting. "Bij de marktintroductie zijn er diverse versies, waaronder de extra rijk uitgevoerde First Edition. Hier hangt een prijskaartje aan van 15.575 euro", aldus Schook.
De First Edition heeft standaard climate control, 7-inch Full Map navigatiesysteem (inclusief achteruitrijcamera en TomTom live), LED-verlichting, 15-inch lichtmetalen wielen en cruise control. De Picanto is ook leverbaar als sportief ogende GT-Line, met sportieve bumpers, zijskirts, een dubbele uitlaat en een interieur met sportieve accentkleuren, 16-inch lichtmetalen wielen en een verstelbare middenarmsteun. "Dat laatste is een primeur in het A-segment", aldus Schook.
U kunt er ook voor kiezen om de nieuwe Picanto te leasen. Dankzij de lage onderhoudskosten is de KIA Picanto al verkrijgbaar vanaf 199 euro per maand. Met een looptijd van zestig maanden en 10.000 kilometer per jaar. "Belangstellenden kunnen nog eens op een leuke manier met deze auto kennis maken tijden de Open Deur Dagen", gaat Schook verder. "Deze vinden van 6 tot en met 17 april plaats en zijn helemaal vormgegeven rond de introductie van deze auto."
Dit bedrijf is sinds de overname door de Autohaag Zeeuw Groep niet echt veranderd. Nog altijd staat de bedrijfscultuur, die zelfs een beetje familiair aandoet, helemaal overeind. U ziet er nog altijd de vertrouwde gezichten, bijvoorbeeld dat van Peter Eggermont, maar er zijn inmiddels ook enkele nieuwe medewerkers in de werkplaats actief.
"Kom proefrijden!" besluit Schook.



KIA Autohaag Zeeuw Delft
Schieweg 53
2627 AT Delft
(015) 256 08 79
www.autohaagzeeuw.nl/
vestigingen/kia-delft.nl