Anthony Sintniklaas was zondag verantwoordelijk voor de 2-0, maar haakte geblesseerd af.
Anthony Sintniklaas was zondag verantwoordelijk voor de 2-0, maar haakte geblesseerd af. "Dat is jammer, want ik had graag geprofiteerd van de ruimte die er erna was." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Anthony Sintniklaas voelt zicht thuis bij Den Hoorn

DEN HOORN - SV Den Hoorn verbaast dit seizoen vriend, vijand, maar ook zichzelf. Afgelopen zondag werd Wippolder aan de zegekar gebonden (2-0), waardoor het elftal van Ronald Hes zijn ongeslagen status behield.

"Eigenlijk is het ongelooflijk hoe het nu gaat. Van de twintig wedstrijden hebben we er nog niet één verloren, maar de concurrentie blijft punten verspelen", vertelt aanvaller Anthony Sintniklaas, die vlak voor rust geblesseerd uitviel, maar wel de 2-0 aantekende. "Ik denk dat niemand dit voor het seizoen had verwacht, wijzelf ook niet. Aanvankelijk wilden we in een wat behoudender systeem gaan spelen, omdat we dachten puntjes te moeten sprokkelen dit seizoen. Dit liep echter niet zo, waardoor we van eigen kracht konden uitgegaan."
Tot nu toe is dat de juiste keuze geweest, want van de twintig gespeelde duels won Den Hoorn er dertien, terwijl er zeven in een gelijkspel eindigden. "We gaan uit van een goede organisatie en zijn daardoor denk ik een lastige ploeg om tegen te spelen. Verdedigend staat het goed en daar begint het natuurlijk mee. Daarnaast hebben we voorin voldoende individuele kwaliteiten om een wedstrijd mee te beslissen."

"WE WEIGEREN TE VERLIEZEN"
Saai is dat spelen vanuit de organisatie bepaald niet. "We hebben dit seizoen namelijk niet alleen de minste doelpunten tegen (19), maar ook de meeste doelpunten voor (49). Ik denk dat onze grote kracht is dat we gewoon weigeren te verliezen. Dat is goed voor het moreel, want ook al hebben we soms onnodig wat puntjes laten liggen, een gelijkspel voelt toch anders dan een verlies."
Zelf sloot de 26-jarige aanvaller zich aan het begin van het seizoen aan bij Den Hoorn. Hij kwam over van d.v.v. Delft. "Dat is wel de club waar ik de meeste binding mee heb. Ik heb er het overgrote deel van mijn jeugd doorgebracht en heb op jonge leeftijd in het eerste gedebuteerd. Erna heb ik nog bij Vitesse Delft en Neptunus-Schiebroek gespeeld om het eens op een hoger niveau mee te maken. Daarna ben ik teruggekeerd naar Delft, omdat daar mijn vrienden zaten. Toen dat elftal aan het begin van het jaar uiteenviel, was er voor mij weinig reden om te blijven."
De keuze viel op Den Hoorn. "Dat komt onder meer omdat ik Ronald Hes goed ken uit mijn tijd bij Vitesse Delft en Delft, maar ook omdat een aantal van mijn vrienden er al speelde. Uiteindelijk is het een gouden keuze gebleken, want ik voel me hier goed. We hebben een jong elftal dat niet zwakker wordt als bepaalde jongens geblesseerd of geschorst zijn en hebben er een jeugdopleiding achter zitten. Zo debuteerde er zondag bijvoorbeeld een B-junior."
Over de toekomst: "Als ik het afzet tegen de andere clubs waar ik heb gespeeld, denk ik dat alle ingrediënten hier aanwezig zijn om uit te groeien tot een stabiele eersteklasser. De intensiteit op de trainingen is heel hoog, de accommodatie is natuurlijk prachtig, de jeugdelftallen spelen op een hoog niveau en de club heeft een trouwe aanhang. Het is natuurlijk ook prachtig dat voor aanvang van de wedstrijd oud-spelers van zowel Wippolder als Den Hoorn, maar ook prominente regiogenoten zesduizend euro ophaalden voor Fight Cancer. Dat kan volgens mij alleen hier en het is prachtig als je daar je steentje aan kan bijdragen."

"HET ZOU GOED KUNNEN ZIJN DAT DIT MIJN LAATSTE CLUB IS"
In harde cijfers bedraagt dat steentje voor Sintniklaas dit seizoen negen goals. "En dat hadden er meer moeten zijn, maar de eerste seizoenshelft was ik geblesseerd. Afgelopen zondag schoot mijn arm uit de kom, maar ik hoop snel weer mee te kunnen doen. Het zou goed kunnen dat dit mijn laatste club is, want ik heb het hier geweldig naar mijn zin en het is goed met mijn werk en met het gezinsleven te combineren."