De 16-jarige Michel van der Elst, nu nog geknield, maar al klaar voor de volgende actie tijdens zijn debuut.
De 16-jarige Michel van der Elst, nu nog geknield, maar al klaar voor de volgende actie tijdens zijn debuut. Foto:

Speler in beeld

Naam: Michel van der Elst
Leeftijd: 16
Club: DSVP
Positie: linksbuiten


-Je debuut in het eerste is een droomdebuut geworden...
"Dat kun je wel zeggen. Ik heb een keer gescoord en ik heb de assist voor de winnende gegeven."
-Ben je zo´n talent dat je zo maar even de A-junioren overslaat?
"Ik speel normaal gesproken in de B1. Doe soms ook met de A-junioren mee en in de 16-23 competitie. Ik werd hier vrijdag pas voor gebeld en daar schrok ik wel een beetje van. Zaterdag gewoon eerst mijn eigen wedstrijd gespeeld en toen op de bank bij de wedstrijd tegen Leonidas."
-En zelfs ingevallen, hoe werd je daar op voorbereid?
"Ik kwam zo rond de 75ste minuut er in. Trainer John de Letter gaf me vertrouwen. Mij werd gezegd: doe waar je goed in bent, blijf jezelf en wees niet te gespannen. Kijk maar, doe je eigen dingetje."
-En dat heeft goed uitgepakt kunnen we wel zeggen...
"In de 80ste minuut kwam er een voorzet vanaf rechts. Ik kwam bij de tweede paal ingelopen. De bal nam ik in één keer, een volley die tussen de handen van de keeper glipte. In de korte hoek het doel in. De vreugde was heel groot en alle spelers kwamen naar me toe gerend. Maar het feestje mocht niet te lang duren, want het was pas 1-1."
-Jullie zagen nog kansen voor de winnende...
"Ja en dat bleek terecht. Op een gegeven moment had linkshalf Rowdi aan de zijlijn de bal. Hij stak hem door naar mij. Ik liep door, nam de bal fraai mee en gaf een voorzet vanaf de achterlijn. Daarna kon Remco Pruijsers de bal er in koppen. Bij die 2-1 was iedereen natuurlijk helemaal blij."
-En daarmee hebben jullie goede zaken gedaan...
"Leonidas stond maar drie punten achter ons. Ja, want als we hadden verloren, dan waren we in de degradatiezone terecht gekomen. Nu zijn we er echt uit, we hebben ons veilig gespeeld voor de derde klasse."
-Wil je nu een vaste waarde in het eerste elftal worden of zijn?
"Nee, ik blijf gewoon in de B1 voetballen. Met ons eigen team kunnen we namelijk ook gewoon nog kampioen worden. Maar ik heb laten zien, dat ik het heel goed doe. Ik wacht wel af hoe het loopt, maar ik hoop natuurlijk wel op meer kansen. Ik wil me met deze goede prestatie niet meteen de topspeler noemen, maar in dat kwartiertje kon ik makkelijk mee. Ik laat het gewoon allemaal op me af komen."
-Hoe omschrijf je jezelf als speler?
"Ik ben een redelijk snelle linksbuiten. Een sterk linker been. Kan makkelijk een man passeren, een voorzet geven of terug leggen op rand zestien. Overal waar ik word uitgenodigd, daar wil ik me graag bewijzen."