Pieter Kunz op de 9 holes tellende Par 3-baan van Concordia, waar de vereniging vanaf 7 juni weer het Delfts Par 3 Open organiseert.
Pieter Kunz op de 9 holes tellende Par 3-baan van Concordia, waar de vereniging vanaf 7 juni weer het Delfts Par 3 Open organiseert. Foto:

Concordia showt op Bastiaansplein en tijdens open dag hoe leuk golf is

DELFT - Concordia heeft al jaren een eigen golfbaan en gaat proberen nog meer ouderen te enthousiasmeren voor de golfsport.

Daarom is Concordia zaterdag 8 april van 12.30 uur tot 14.00 uur te vinden op het Bastiaansplein, waar het demonstraties geeft en flyers uitdeelt. Een dag later, zondag 9 april van 14.00 uur tot 17.00 uur, organiseert Concordia Golf op het eigen terrein een open dag. "We hebben een prachtige par 3-baan met negen holes", vertelt Concordia-voorzitter Pieter Kunz. "Iedereen kan bij ons lid worden. En het voordeel van golf bij Concordia, is dat je golfen bij ons kunt combineren met een verenigingsleven en allerlei activiteiten."
Golf is allang niet meer alleen weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee, benadrukt Pieter Kunz. "En iedereen kan het leren." Het is bovendien een uitstekende sport voor senioren. "Golf is een vorm van wandelen met een spelvorm erin. Je kunt het tot hoge leeftijd spelen. We hebben ruim honderd leden van 70 jaar of ouder." Concordia zet hier komende tijd extra op in. Dat gebeurt onder meer door ouderen te benaderen en ervan een potje golf hartstikke leuk is. "Wie golft, is sportief bezig, heeft een uitje, doet sociale contacten op, krijgt een netwerk en het draagt allemaal bij aan een gelukkig leven", weet Kunz. Daarnaast is Concordia een samenwerking aangegaan waarbij het mensen met een niet aangeboren hersenafwijking onder begeleiding laat golfen volgens een aangepast programma. Vanaf volgende week organiseert het weer elke vrijdag een happy hour, waarbij een onderlinge wedstrijd wordt afgesloten met een maaltijd. Iedereen kan en mag voor slechts 5 euro meedoen. Wie interesse heeft in golfen bij Concordia kan de eerste twee maanden tegen gereduceerd tarief introductielid worden. Meer weten? Kom 9 april langs of kijk op www.concordiadelft.nl.