De renners van Wielerclub Maatje Meer in het nieuwe tenue, met vooraan ploegleider Chiel van Buuren en vlak achter hem voorzitter Manfred Bavelaar.
De renners van Wielerclub Maatje Meer in het nieuwe tenue, met vooraan ploegleider Chiel van Buuren en vlak achter hem voorzitter Manfred Bavelaar. Foto:

Wielerclub Maatje Meer in het nieuw

DELFT – De leden van Wielerclub Maatje Meer (WCMM) zijn helemaal in het nieuw gestoken. Afgelopen woensdag kregen de renners hun nieuwe tenue overhandigd, bij hun 'clubhuis' Wijnbar Ron aan de Beestenmarkt.

De officiële overhandiging vond plaats door Leo Quack, Nachtburgemeester van Delft. Het eerste shirt kwam zo in handen van coördinator Chiel van Stapele. "Daarna hebben alle 25 aanwezige renners hun shirt aangetrokken en bijbehorende helm op gezet", zegt Manfred Bavelaar, één van de oprichters van Wielerclub Maatje Meer. "En na dit leuke fotomoment, de enige echte presentatie van het tenue met de clubnaam en diverse sponsornamen, volgt volgend weekend ons eerste trainingsweekend in Moraira bij Allicante in Zuid-Spanje. Daar blijven we vier dagen en twee daarvan rijden we in de bergen als een soort hoogtestage." Uiteraard staat de ploeg dan onder leiding van ploegleider Chiel van Buuren, die zijn ploeg natuurlijk ook weer zal begeleiden bij de stage in Gent later in het jaar. "En tijdens de diverse tourtochten", gaat Bavelaar verder. "Elke zondagochtend, weer of geen weer, met als verzamelpunt het Kalverbos. En is het eenmaal zomertijd, dan maken we zelfs nog twee extra ritten. Op de dinsdag- en donderdagavond rijden we dan van zeven tot negen." Manfred Bavelaar is wel trots op het nieuwe tenue. "We zijn nu echt één ploeg, het is nu echt verplicht om hier in te rijden. We zijn nu net een professionele wielerploeg." Naast eigenaar van een autobedrijf, Baaf Automotive, is Manfred Bavelaar dus ook voorzitter van Wielerclub Maatje Meer. "Ik vind allles op wielen leuk. Ik ben al dertig jaar als coureur bezig. En dit racefietsen doe ik eigenlijk om goed te kunnen racen. Ik wil altijd voorin zitten." Het begon dus allemaal bij Wijnbar Ron. Een groepje mannen dat elkaar wel eens zag en sprak bij deze gelegenheid, kwam op het idee een keer samen te fietsen. "Een ritje van twintig kilometer. Het stelde niks voor. Maar we vonden het zo gaaf, dat we het vaker wilden doen. En zo heeft de club met mannen van rond de vijftig jaar oud, met de naam WCMM, een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.