'Op deze manier is het niet meer leuk'

DELFT - De zaterdagtak van DHC leed afgelopen weekend een historische nederlaag. Thuis werd met 0-19 verloren van DVO'32. Aanvoerder Jeremy de Vreede blikt terug.

- Dat viel niet mee...
"Nee, zeker niet. In het begin van het seizoen hadden we het idee dat het steeds beter ging, maar na de winterstop is dat niet meer het geval. Zaterdag konden we slechts negen man op de been brengen en stond er een speler op goal. We hadden verwacht iets verder te zijn."

- Hoe moet dit verder?
"We hebben zaterdag de wedstrijd toch maar gespeeld om sancties van de KNVB te voorkomen, maar dit is natuurlijk niet leuk. Maandag hebben we contact gehad met het bestuur en het ziet ernaar uit dat we voor dit weekend zeven à acht man hebben."

- Kunnen jullie niet uit andere elftallen putten?
"We vestigen onze hoop nu vooral op de A2 en zelfs op de B2. Daarnaast hopen we dat voor komend seizoen jongens die bij het tweede afhaken niet naar een andere club zoeken, maar naar de zaterdagtak komen."

- Is het nog wel leuk?
"Op deze manier niet als ik heel eerlijk ben. Op de training staan we met jongens die wel willen, maar dat worden er steeds minder, omdat we in een neerwaartse spiraal zijn beland."