Afbeelding
Foto:

Rabobank: Consument staat voor uitdaging om geschikt huis te vinden

Door krapte op de markt verwachten we dat de gemiddelde prijs dit jaar opnieuw stijgt, maar tegelijk dat het aantal transacties niet meer spectaculair zal groeien. Huurman: "Voor verkopers biedt dit kansen. Zij zagen de huizenprijzen in 2016 gemiddeld met 5 procent stijgen. Naar verwachting zet deze stijging in 2017 door."
De economen van de Rabobank bevestigen dat de gemiddelde verkooptijd van woningen afneemt. Daarom is snel handelen en zekerheid over een te verkrijgen hypotheek dus steeds belangrijker. Voordat de sleutels van het nieuwe huis worden overgedragen, moet er heel wat geregeld worden. Dit begint met een goede oriƫntatie naar de woonwensen, maar ook kritisch bekijken wat de financiƫle mogelijkheden zijn.

Om direct woonvragen te beantwoorden van mensen die tijdens de NVM open huizen dag hun droomwoning hebben gevonden, is de Rabobank extra geopend. Op zaterdag 1 april staan de adviseurs van de Rabobank in Delft, Pijnacker en Bergschenhoek van 10.00 uur tot 15.00 uur klaar om woonvragen te beantwoorden. Meer informatie over deze open dag is te vinden op rabobank.nl/inloopspreekuur.