Het team van Wonen à la Carte, met van links naar rechts: Hananja, Brenda, Miranda, Daniël, Emre en Carolien.
Het team van Wonen à la Carte, met van links naar rechts: Hananja, Brenda, Miranda, Daniël, Emre en Carolien. Foto:

Wonen à la Carte in Harnaschpolder Delft: een beproefd concept

DELFT – Wonen à la Carte ontwikkelt in deelgebied 2 van de Harnaschpolder het nieuwbouwproject DelftsWater. Afgelopen vrijdag 24 maart heeft er een geslaagd verkoopevent op de locatie aan de Laan van Bentvelsen plaatsgevonden.

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben geïnteresseerden kennisgemaakt met Wonen à la Carte en hebben zij informatie over DelftsWater ontvangen. Op een 3 meter hoge uitkijktoren was de prachtige ligging aan het ecopark te beleven. Naast de medewerkers van Wonen à la Carte was ook de architect van DelftsWater aanwezig, waarmee geïnteresseerden in gesprek konden om samen hun woonwensen te bespreken. Daarnaast konden geïnteresseerden met een interieurarchitect in gesprek om te kijken welke indeling en woonstijl het best bij hun nieuwe woning past.
De projectnaam DelftsWater is gekozen omdat de twaalf terraswoningen en vijf ééngezinswoningen allemaal gesitueerd zijn aan het ecopark, met veel water, in Harnaschpolder. Inmiddels zijn er al vijf woningen verkocht. "Het bijzondere van Wonen à la Carte is, dat de toekomstige bewoners samen met de architect en de woonconsulent de woning helemaal naar eigen woonwensen kunnen indelen", zegt projectmanager Daniël Sandwijk. "In één of twee ontwerpsessies wordt alles op maat gemaakt. De basiswoningen zijn slechts een vertrekpunt en worden dus helemaal naar wens van de toekomstige bewoner definitief vormgegeven. Het maakt niet uit als de woningen straks van binnen helemaal verschillend zijn. Alle woningen krijgen hierdoor ook andere gevels, maar het wordt echter nooit een allegaartje, want alles past binnen de gekozen architectuur die is goedgekeurd door de Welstandscommissie."
Deze speciale vorm van particulier opdrachtgeverschap is al eerder toegepast bij projecten van Wonen à la Carte in Harnaschpolder Delft. "De laatste twaalf woningen zijn vorige week opgeleverd", zegt woonconsulent Brenda Jansen. "Die bewoners hebben het geweldig gevonden om zelf met de architect aan tafel te zitten en hun eigen woning helemaal naar eigen idee te hebben kunnen vormgeven."
De prijzen van de woningen beginnen bij 347.500 euro V.O.N. De verkoop van de woningen is in handen van Wonen à la Carte. Kijk voor meer informatie op www.wonenalacarte.nl/DelftsWater.