Marco Hofland van Rabobank, Ena Voûte en Arthur de Crook van RoboValley en Eric Saris van Rabobank.
Marco Hofland van Rabobank, Ena Voûte en Arthur de Crook van RoboValley en Eric Saris van Rabobank. Foto:

Rabobank en RoboValley stimuleren innovatie in de robotica

DELFT - De Rabobank en RoboValley, de innovatiehub voor robotica in Delft, gaan samenwerken om de implementatie van robotica in het bedrijfsleven te stimuleren. Rabobank investeert 100.000 euro en wordt daarmee kroonpartner van RoboValley.
Het partnership biedt de Rabobank een kans om kennis over robotica te delen met klanten, en RoboValley profiteert van het netwerk van de bank. Als onderdeel van de samenwerking gaat de Rabobank samen met RoboValley scans ontwikkelen waarmee in korte tijd kan worden verkend welke mogelijkheden er zijn om robotica te implementeren bij een bedrijf. Robotica-startups krijgen coaching en begeleiding. Beide partijen hebben afgesproken om via rapporten, workshops en evenementen kennis te delen met klanten. De Rabobank is ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die robotica en kunstmatige intelligentie bieden voor de financiële sector. "Via dit partnership kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn om hun bedrijfsvoering efficiënter te maken", zegt Eric Saris, directeur Bedrijven Rabobank. "Maar bovenal verwachten wij via dit partnership met RoboValley onze klanten te inspireren met de nieuwe mogelijkheden die robotica brengt."
"Door onze sterke lokale binding met Delft zijn wij al sinds de start betrokken bij RoboValley", zegt Marco Hofland, directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden. "Wij zijn als bank actief bij de vele initiatieven in de regio om innovatie te stimuleren. RoboValley wordt het mondiale knooppunt voor robotica. Gezien de enorme kansen die robotica gaat bieden, ben ik er trots op dat wij als kroonpartner een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van RoboValley." Ook voor RoboValley voorziet dit partnership in een grote behoefte. "Wij merken dat het voor veel mkb-bedrijven die robotica willen implementeren lastig is om de financiering rond te krijgen", zegt Arthur de Crook, managing director van RoboValley. "Ik ben daarom blij dat we samen met de Rabobank kunnen gaan werken aan oplossingen waardoor deze bedrijven concurrerend kunnen blijven."