Delft-speler Rick den Toom klaar voor de pass.
Delft-speler Rick den Toom klaar voor de pass. Foto:

Speler in beeld

Naam: Rick den Toom
Leeftijd: 34
Club: DVV Delft
Positie: libero / verdedigende middenvelder


-Jullie hebben de stadsderby bij Wippolder met 2-3 gewonnen...
"Ja het was een echte stadsderby. In het veld wilde iedereen een stapje harder zetten. Drie spelers van Wippolder hebben hiervoor bij Delft gespeeld. Dat gaf nog een extra dimensie."
-Het scoreverloop was nogal spannend hè...
"In de eerste helft kwamen wij op voorsprong. Een penalty voor Wippolder bracht de stand op 1-1. Na rust kwamen wij al vrij snel op 1-2, waarna we wel onder druk kwamen te staan. En toen viel de gelijkmaker ook. Op een gegeven moment hadden we wel vrede met een gelijkspel, maar uiteindelijk wisten we in de laatste minuut van de blessuretijd nog de winnende te maken."
-Was je zelf nog bij een doelpunt betrokken?
"Ik heb zelf het tweede doelpunt gemaakt. Ik ging mee naar voren, maakte een combinatie met Richard Staakman, glipte zo langs de verdediging en kwam schuin de zestien ingelopen, waarna ik hem in de verre hoek langs de keeper kon schieten."
-De blijdschap kon niet op, lijkt ons.
"Die treffer gaf wel veel voldoening. Bij het hele team. Helemaal om de winnende te maken tegen Wippolder."
-Heeft de harde wind nog een rol gespeeld in de wedstrijd?
"Is niet echt doorslaggevend geweest. Het voetballen was natuurlijk wel lastiger. Maar we zetten toch allemaal al een stapje harder."
-Had je deze goede uitslag vooraf voor mogelijk gehouden?
"We hadden er eigenlijk een beetje een hard hoofd in. Door afwezigheid van diverse spelers in de selectie, moesten we er zelfs een aantal uit het derde mee laten doen. Voor de rest van het seizoen wordt het kampioenschap lastig. Maar we hebben al een periodetitel, dus we kunnen nog voor promotie gaan. Nog even afwachten welke tegenstanders we zullen treffen."
-Nog te merken dat de trainer volgend seizoen vertrekt?
"Nee, die gaat er net zoals zijn spelers voor de volle 100 procent voor."
-Wat zijn jouw belangrijkste verdiensten voor dit DVV Delft?
"Dat ik rust aan de bal heb. Dat ik het overzicht altijd houd. En dat ik opbouwend sterk ben."
-Heb jij nog scheidsrechterlijke dwalingen waargenomen?
"Bij de strafschop stond ik echt precies op dezelfde lijn als de scheidsrechter. Ik weet dus, dat hij onmogelijk heeft kunnen zien of onze speler de tegenstander of de bal raakte. De strafschop werd wel gegeven...