Staatssecretaris Van Rijn (centraal) ging in De Bieslandhof in gesprek met bewoners, mantelzorgers en medewerkers.
Staatssecretaris Van Rijn (centraal) ging in De Bieslandhof in gesprek met bewoners, mantelzorgers en medewerkers. Foto:

Oudenzorg centraal

DELFT - Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openden vorige week, tijdens de week van zorg en welzijn, hun deuren voor het grote publiek.

Ook Pieter van Foreest deed hier aan mee en nodigde het publiek uit om kennis te maken met de ouderenzorg.
In Delft begon de week van zorg en welzijn met een bezoek van staatssecretaris Martin van Rijn aan De Bieslandhof. In dit Delftse verpleeghuis ging de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de hand van drie thema's in gesprek met bewoners, mantelzorgers en medewerkers. Samen bespraken zij wat er goed was en wat beter kon op het gebied van langer thuis wonen, jezelf kunnen zijn en een zorginstelling en de aantrekkelijkheid van werken in de ouderenzorg.

Ontmoetingscentra
Verderop in de week waren de verschillende ontmoetingscentra aan de beurt. Met workshops en informatiebijeenkomsten lieten de medewerkers hier alle geïnteresseerden kennis maken met de zorg voor kwetsbare ouderen en de mantelzorgers.
Pieter van Foreest heeft tijdens de week van zorg en welzijn weer heel wat mensen kennis kunnen laten maken met de ouderenzorg. 'We kijken alweer uit naar volgend jaar', laat de zorginstelling weten.