Pieter Kunz (links) en Benno Ouwersloot op één van de banen van Concordia, met pal daar achter de golfbaan van Concordia.
Pieter Kunz (links) en Benno Ouwersloot op één van de banen van Concordia, met pal daar achter de golfbaan van Concordia. Foto:

Concordia en Delfts Dubbel laten samen zien hoe leuk tennis is

DELFT – Eén van Concordia's best bewaarde geheimen is dat het op het complex aan de Brasserskade over prachtige tennisbanen beschikt. Daar proberen de omni-sportvereniging en Tennisschool Delftsdubbel verandering in de brengen.

Tennis is een waanzinnig leuke sport, benadrukken Concordia-voorzitter Pieter Kunz en tennisleraar Benno Ouwersloot van Delftsdubbel. Omdat Nederland geen nationale tennisheld meer heeft, is er echter weinig aandacht voor. "We gaan er bij Concordia extra op inzetten", zegt Kunz. "We hebben een schitterend tenniscomplex met onder meer vier all weather-banen waarop je het hele jaar kunt tennissen. En het voordeel van tennissen bij Concordia, is dat je kunt meeliften op het actieve verenigingsleven bij ons." Concordia en Delfts Dubbel gaan komende tijd de wijken en de stad in en langs bij scholen om jong en oud te enthousiasmeren voor de sport. Op zondag 26 maart organiseren ze van 13.00 uur tot 16.00 uur een open tennisdag bij Concordia. Iedereen kan dan een gratis kennismakingsclinic volgen. De lessen worden verzorgd door de professionele trainers van Delftsdubbel. Er gelden die dag grote kortingen voor nieuwe tennisleden van Concordia. "Hele mooie kortingsacties, waarmee we concurrerend zijn ten opzichte van andere verenigingen", zegt Benno Ouwersloot.

Nog leuker
Zijn Tennisschool Delftsdubbel probeert de tennissport voor jeugd nog leuker te maken door in de lessen meer spelvormen te verwerken, een kidscompetitie te organiseren en meer onderlinge wedstrijden te houden tussen leden van Concordia en Delftsdubbel. Ook vanuit de landelijke bond worden stappen genomen om jeugd te enthousiasmeren voor de tennissport.
Aanmelden voor de gratis clinic kan via info@delftsdubbel.nl of 06-54243956. Zie verder voor meer informatie www.concordiadelft.nl.