Nico van Straaten, Martin Stoelinga en Elly Zwaanswijk kennen elkaar nog van hun tijd bij SV Wippolder.
Nico van Straaten, Martin Stoelinga en Elly Zwaanswijk kennen elkaar nog van hun tijd bij SV Wippolder. Foto: Koos Bommelé

Bloemen voor oude
bekenden van Wippolder

Nico van Straaten en Elly Zwaanswijk vierden onlangs hun 60-jarig huwelijk en werden dubbel in het zonnetje gezet.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt trakteerde het gelukkige echtpaar op een fruitmand. En omdat ze Martin Stoelinga goed kenden van hun tijd als vrijwilliger van SV Wippolder, was ook 'De Snor' uitgenodigd het feestje mee te vieren. Het Delftse raadslid kwam met en bos bloemen. "Nico van Straaten was een tijd lang penningmeester en secretaris van SV Wippolder en zijn vrouw deed, in de tijd dat ik er trainer was, jarenlang de was voor de selectie van SV Wippolder", vertelt Stoelinga. "Het was een hell of a job om elke zondag voor twee selectieteams voor schone kleren te zorgen."
Volgens Stoelinga is hij afgelopen jaren vaak door Delftenaren uitgenodigd om een jubilerend bruidspaar in het zonnetje te zetten. "Omdat veel Delftenaren Bas Verkerk niet op visite wilden. Dit was de 23ste keer. Ik heb dat bijgehouden, ja. Ik denk echter, nu we met Marja van Bijsterveldt een goede en vriendelijke burgemeester hebben, het wel lang zal duren voor ik aan de 25 kom..."