Het team van JewelEar, klaar om je verder te helpen.
Het team van JewelEar, klaar om je verder te helpen. Foto:

JewelEar wijst de weg bij toenemend oorsuizen

NOOTDORP – Tinitus is het medische woord voor een piep of suis in het oor. Veel mensen hebben hier last van, zo zeer dat het niet meer weg gaat.

Een bezoek aan de huisarts is niet altijd een oplossing. Vaak krijgt men te horen: "Daar is niets aan te doen, je zult er mee moeten leren leven." Voor veel mensen kan dit ´oplopen tegen een muur´ erg tegenvallen, zeker als die piep of oorsuis steeds erger wordt. "Extreme gevallen zie je wel eens in de media", zegt Eline Ruiter van het kleinschalige audiciën-bedrijf JewelEar aan de Korte Baan 1 in Nootdorp. "Mensen die gillend gek worden, maar dat is gelukkig maar een heel klein topje van de ijsberg. Wat wij willen doen, als secundaire taak naast ons gewone werk als audiciën, dat is onrust wegnemen. JewelEar biedt daarom speciale Tinitus Consulten aan van anderhalf uur." Tijdens dit fysieke consult wordt in het oor gekeken, er vindt een uitgebreide hoortest plaats, maar ook wordt besproken hoe erg het eigenlijk is. Kan de klacht eventueel gerelativeerd worden? Na deze signalerende, volgt de adviserende taak die JewelEar op zich genomen heeft: welke weg te bewandelen? Is een hoortoestel nuttig? Zou ruis gemaskeerd kunnen worden? Is het misschien beter om er met lotgenoten over te praten? "Ons team heeft heel veel kennis verzameld op dit gebied", zegt Eline. "Hierdoor kunnen we ons een goed beeld vormen van de ernst van de situatie en iemand verder helpen."
Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Bel ze gerust even op: telefoon: (015) 7 400 400. Internet: www.jewelear.nl.