Richard Bakker in zijn overvolle kraam op de markt aan de Papsouwselaan.
Richard Bakker in zijn overvolle kraam op de markt aan de Papsouwselaan. Foto:

Cocosmacronen gratis te proeven bij Bakkerij ´t Stoepje

DELFT – Iedere dinsdag is hij op de markt aan de Papsouwselaan present. Richard Bakker runt al weer veertien jaar zijn eigen bakkerskraam.
Hij komt uit een echte familie van marktkoopmensen. "Met mijn kraam sta ik op woensdag op het pleintje in Nootdorp, maar dat is een standplaats. Hier in Delft krijg je pas echt het marktgevoel."
Het unieke aan Bakkerij 't Stoepje is, dat alles ter plaatse wordt gebakken. De hele kraam ligt vol met louter vers gebakken waar. Van de koekjes tot het vers gebakken brood. "Daarvoor hebben we mooie gasgestookte ovens", zegt Bakker. "Alleen de echte basisproducten worden al gebakken in de bakkerij in Bunschoten-Spakenburg." Bakkerij 't Stoepje is gespecialiseerd in bijzondere soorten. Wat te denken van koolhydraatarm brood, speltbrood, biologisch brood en het gehele Vital assortiment. "Dat is niet alleen lekker, maar je eet er ook heel bewust mee", gaat hij verder. "Het Vital assortiment bevat bijvoorbeeld brood gebakken met TEFF-graan, een oergraan uit Ethiopië. Dan hebben we nog de Chia-Mik, dat chia-zaad bevat, vol met Omega 3 vetzuren. Maar het is vooral heel lekker brood, voedzaam en verantwoord." Natuurlijk heeft Bakkerij 't Stoepje iedere week wel een leuke aanbieding. De komende week staan de versgebakken cocosmacronen extra in de belangstelling, Normaal kosten deze 1 euro per stuk, maar de komende week betaal je 2,75 euro voor vijf cocosmacronen. "Gratis te proeven aan de kraam!" voegt Richard hier nog aan toe. Bakkerij 't Stoepje, op dinsdag in Delft aan de Papsouwselaan. Op woensdag op de standplaats in Nootdorp. De rest van de week op diverse andere plaatsen in de regio.