Levi Schipper (links) weet de bal weg te vegen voordat de tegenstander er tussen zit.
Levi Schipper (links) weet de bal weg te vegen voordat de tegenstander er tussen zit. Foto:

Speler in beeld

Naam: Levi Schipper
Leeftijd: 24
Club: DHC
Positie: centraal achterin


-Hoe belangrijk is jullie 1-2 zege bij EDC/Heuts geweest?
"Het was een belangrijke zege. Deze club uit Zuid-Limburg stond iets onder ons, met deze winst hebben we een gaatje geslagen. Even geen last meer van EDC./Heuts. Zelf staan we nu zesde.

-Hoe ziet jullie programma er uit?
"Dit weekend moeten we thuis tegen Nuenen. Dat wordt een kraker, want die club staat op de derde plaats. Onze doelstelling is om aan te haken bij de top of om nacompetitie te halen."

-Hoe was het voetbal tegen EDC/Heuts?
"Ik vond dat ik zelf goed speelde. Het was een zwaar veld, maar verdedigend stonden we goed. Ik zette het goed neer en leidde het goed, maar we kregen snelle aanvallen te verduren. Gevaarlijke kansen leverde dat niet op. Voor rust was er slechts één gevaarlijk moment voor ons doel, maar de keeper loste die goed op."

-En na rust?
"We kwamen dus met 0-0 de kleedkamer weer uit, Ons spel werd beter en de tegenstander kwam er nog maar spaarzaam uit. Toch kwamen wij met 1-0 achter, je zal het altijd zien. Vlak daarna hadden wij een goede aanval, waarbij Mustafa de bal voorzette op Romano, die hem wist af te maken."

-En daarna vol op de winst spelen...
"Inderdaad uiteindelijk de 1-2 gemaakt, Na een goede voorzet van Melvin, wist Jordy de bal goed in te koppen. Op de terugweg was er een echte feeststemming in de bus. Drie-en-half uur vanuit Hoensbroek."

-Hoe reëel zijn jullie doelstellingen voor na de winterstop?
"We hebben een wedstrijdje minder gespeeld. Dus als we alles winnen, èn die inhaalwedstrijd winnen, kunnen we echt aansluiten bij de top. Alleen niet gemakzuchtig worden...