Leden Excelsior en DKC trainen binnenkort samen

DELFT – Excelsior en DKC gaan verder als één korfbalverenigingen. Tijdens een onlangs gehouden inloopavond voor leden werd meer duidelijk over details.

Die avond werd bezocht door twintig leden, die het bestuur meerdere vragen stelden. Die vragen - en de antwoorden - werden daags na de bijeenkomst online gedeeld met de andere leden.
Uit de antwoorden wordt onder meer duidelijk dat aan de clubkleuren van Excelsior niks zal veranderen. Die blijven zwart-wit. Omdat het ledenaantal flink zal groeien, zijn echter wel veel nieuwe tenues nodig, dus gaat de club hiervoor op zoek naar nieuwe sponsoren.
Positief is dat beide clubs financieel gezond zijn. Komende week gaan beide besturen met elkaar de financiële kant van de samenwerking verder bespreken. DKC is momenteel bezig haar eigen sponsoren te benaderen met de vraag of ze komend seizoen Excelsior willen sponsoren.
Tijdens de veldperiode gaan de teams van DKC en Excelsior alvast gezamenlijk trainen. Eerst de jeugd, dan de senioren. 'Wij vinden het samen trainen belangrijk', meldt het bestuur van Excelsior. 'Enerzijds om iedereen te leren kennen, zodat iedereen bij bekende gezichten in zijn of haar nieuwe team zit, anderzijds om vanuit de Technische Commissie iedereen alvast te kunnen bekijken en zo een eerlijke kans te geven voor de komende teamindeling en selectieperiode.'
De grootste haast hebben de clubs echter met het achterhalen hoeveel teams er in het seizoen 2017/2018 precies aan de zaalcompetitie gaan meedoen. De deadline voor het inschrijven is namelijk aanstaande woensdag al. Het gehele proces van het samengaan van de verenigingen moet 1 juli afgerond zijn. 'Maar dan begint het proces van de integratie van de nieuwe leden pas echt en moeten we er komend seizoen voor gaan zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij Excelsior', laat het bestuur van de vereniging weten.