Villa Arsenaal strijkt van 15 tot en met 19 maart neer in het Armamentarium voor een culinaire en theatrale tijdreis.
Villa Arsenaal strijkt van 15 tot en met 19 maart neer in het Armamentarium voor een culinaire en theatrale tijdreis. Foto:

Voorbereidingen voor Villa Arsenaal in volle gang

DELFT – Het duurt niet lang meer totdat Villa Arsenaal voor enkele dagen bezit neemt van het voormalig Legermuseum. Dit gaat van 15 tot en met 19 maart gebeuren.

De voorbereidingen zijn momenteel dan ook in volle gang. En er vallen de nodige nieuwtjes te melden. Het initiatief voor Villa Arsenaal werd eind vorig jaar genomen door Ontdek Culinair Nederland, Improve en ArsenaalDelft. Zij wilden iedereen trakteren op een culinaire, theatrale tijdreis op een locaties die straks nooit meer zal zijn zoals 'ie nu is.

Daar bleek behoefte aan, want de eerste reserveringen volgden snel. Inmiddels hebben ook veel bedrijven en ondernemers aangehaakt. "Van wereldwijd opererende ondernemingen als Deltares tot wat kleinere Delftse winkeliers", vertelt horecaman Ed Hoogendijk van Ontdek Culinair Nederland. "Inmiddels zijn er zeker twintig bedrijven bij betrokken die hier samen iets leuks en bijzonders van willen en gaan maken."
Onlangs werd bekend dat het Delftse cabaretduo Maartje & Kine tijdens deze avonden zal optreden. Afgelopen week waren de eerste repetities. "Maartje & Kine gaan wel op een heel bijzondere manier optreden, meer kan ik er helaas nog niet over zeggen", vervolgt Hoogendijk. Wat hij wel kan verklappen, is dat alle zintuigen tijdens de twee-en-een-half uur durende voorstelling van Villa Arsenaal zullen worden geprikkeld. "Het wordt zo enorm leuk. Als je er niet naartoe gaat, zul je het later als een gemiste kans beschouwen."
Tijdens Villa Arsenaal staat de eigenzinnige Delftse dynamiek centraal, die ertoe heeft geleid dat in Delft steeds opnieuw gebouwd wordt aan een creatieve technische ondernemende stad en grensoverschrijdende kennis. Op elk van de halteplaatsen op diverse plekken in het gebouw creëren verschillende artiesten samen met Improve een unieke sfeer waar van alles valt te zien en te beleven en krijg je steeds een bijpassend drankje en hapje.

Kijk voor meer info en reserveren op de website www.villa-arsenaal.nl.