Vrijdag is de 'The Dreaming' te zien. (foto: Derk Stenvers)
Vrijdag is de 'The Dreaming' te zien. (foto: Derk Stenvers) Foto: Derk Stenvers

Chaos aan de Schie begint

De zestiende Chaos aan de Schie begint. Tijdens de Chaos kun je op Lijm & Cultuur heerlijk dineren van woensdag tot en met zaterdag.

Los daarvan kun je regelmatig een voorstelling bezoeken. Combineren toegestaan. Ter ere van de opening is er op vrijdag 10 maart een bijzondere theatervoorstelling.

De Warme Winkel – 10 maart
De Warme Winkel is één van de meest vernieuwende theatergezelschappen van vandaag. De leden maken ook voorstellingen met jonge theatertalenten. Lijm & Cultuur geeft dat talent graag de ruimte. Een buitenkans ter ere van de openingsweek!
In 'The dreaming' werpen vijf jonge acteurs onder regie van Mara van Vlijmen zich op hét meesterwerk uit de romantiek: 'die Leiden des jungen Werthers'. Ze blazen deze klassieker nieuw leven in, in de overtuiging dat de wereld mee hartstocht en krankzinnigheid nodig heeft.
Na de pauze speelt Florian Myjer de monoloog 'Een hertje, Beschadigd' waarin hij verdwaalde herinneringen probeert te redden uit de ravage die puberteit heet. De duo-voorstelling begint om 20.30 uur. Entree bedraagt 20 euro. Reserveren, meer info en de complete agenda op www.lijmencultuur.nl.

Groente in de Hoofdrol
De nieuwe Chaos biedt is niet louter vegetarisch, maar geeft groente wel de hoofdrol. Chef Bas Hoog gebruikt groenten als zijn muze en heeft daarmee hele nieuwe gerechten gecreëerd. Je kunt á la carte eten, maar ook kiezen voor een 3-, 4- of 6 gangen verrassingsmenu. Het menu en alle andere informatie vind je op www.chaosaandeschie.nl.

Tip: Villa Arsenaal van 15-19 maart
Er zijn nog kaarten voor Villa Arsenaal: een theatrale culinaire reis langs oud en nieuw Delft in het oude Legermuseum met een inspirerend verhaal, bijzonder artiesten, spannende techniek en heerlijk eten: www.villa-arsenaal.nl.

Praktisch
'Experiment Delft' op Lijm & Cultuur is alle werkdagen open van 10.00 uur tot 17.00 uur voor koffie, lunch, werk en lounge. Tijdens Chaos aan de Schie is het ook open voor diner op woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur. Reserveren via de site of via 015 - 262 80 89.