De bandleden van Fabelhaft, met uiterst links de bekende Delftse muzikant Robert Jan Stips. (foto: JW Bullee)
De bandleden van Fabelhaft, met uiterst links de bekende Delftse muzikant Robert Jan Stips. (foto: JW Bullee) Foto: JW Bullee

Robert Jan Stips speelt met rockopera 'O Die Zee'
in Theater de Veste èn een thuiswedstrijd

DELFT - De succesvolle rockopera 'O Die Zee', geschreven door Huub van der Lubbe van De Dijk en theatermaker Tom de Ket, komt woensdagavond in concertvorm met de nieuwe theaterband Fabelhaft naar Theater de Veste.

Deze avond komen de door de crème de la crème van de Nederpop-componisten geschreven songs voorbij, bands en artiesten als Golden Earring, de Staat, Voicst, Frédérique Spigt, Daniel Lohues, Moss, Eefje de Visser, de Dijk, Lavalu, Marike de Jager en de NITS. Zij vormen de basis van de leukste Odyssee ooit... 'O Die Zee – In Concert'.
Fabelhaft bestaat uit de originele 'O die zee' bandleden plus de drie acteurs die in 2014 de hoofdrollen ook al speelden en zongen. "Dit was toentertijd zo'n geweldig spektakel", zegt Delftenaar Robert Jan Stips, als bandlid bekend van Supersister, Golden Earring en NITS. "Het zou zonde zijn om al die geweldige songs nooit meer te spelen. We hebben nu uit puur enthousiasme deze ontzettend leuke tour en CD voor elkaar gekregen."
Myrthe Burger is actrice/zangeres bij Fabelhaft. Afgelopen zomer was ze nog met medebandlid Steyn de Leeuwe in de vergelijkbare productie 'Het Pauperparadijs' te zien. "Odysseus maakte in de Odyssee een avontuurlijke reis vol dilemma's, verleidingen, emoties en keuzes waar hij voor kwam te staan", vertelt Myrthe Burger. "Wij hebben dat verhaal het helemaal naar het 'nu' getrokken en vertaald naar een uit hand gelopen vrijgezellen-kroegentocht. Bizar, spannend, maar ook emotioneel en ontroerend." De mannen en vrouwen op het podium hebben een unieke chemie, vindt Myrthe. "Naast het feit dat we elkaar verrijken als acteurs en muzikanten, zijn we een gemêleerde groep als het op leeftijd en ervaring aankomt. De leeftijden van de bandleden liggen tussen de 29 en de 65 jaar. Sommigen van ons zijn nog beginnend, zoals ikzelf en anderen zoals Robert Jan zijn al jarenlang bezig, hebben over de wereld getourd en zijn zelfs geridderd door het koningshuis voor hun bijdrage aan de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Dat is heel bijzonder en inspirerend!"
Robert Jan Stips: "Doordat het anderhalf uur lang één dynamische stroom van songs en korte sketches is, raak je binnen de kortste keren in het voor iedereen zo herkenbare verhaal gevangen en laat je je er – mede dankzij de muziek - tot het einde toe in meeslepen. Het publiek is telkens weer zéér aangenaam verrast en uiteindelijk net zo enthousiast als wij... Ik zou zeggen, kom op Delft, durf dit avontuur aan – en kom aanstaande woensdag ook naar Theater de Veste!"
'O Die Zee – In Concert' van FABELHAFT is op woensdag 8 maart te zien in Theater de Veste. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website www.theaterdeveste.nl.