‘Waar je oversteekt sla je een brug’, een tekst van Margriet van Bebber die het platform als muziek in de oren klinkt.
‘Waar je oversteekt sla je een brug’, een tekst van Margriet van Bebber die het platform als muziek in de oren klinkt. Foto:

Platform Bruggen Bouwen gaat komende tijd volop bruggen bouwen

DELFT – Het platform Bruggen Bouwen Delft is druk met wat hun naam al doet vermoeden: bruggen bouwen. Dat doen ze ook de komende tijd.

Zo is er het manifest 'Delft, stad van verbinding', dat inmiddels ruim vijftig keer is ondertekend en later aan de burgemeester wordt overhandigd. Het platform roept op om met meerdere personen een 'welfie' te maken en hierbij uit te leggen wat de verbinding is. Kinderen wordt opgeroepen om een brug te bouwen, te tekenen of te schilderen. "Het is goed om in Delft mensen samen dingen te laten doen", legt George Gelauff van het platform uit over de redenen om bruggen te bouwen. "We willen de sociale cohesie in Delft zo groot mogelijk krijgen door mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden." Het platform ontstond zeven jaar geleden vanuit kerken en heette toen nog platform levensbeschouwing en religie. Die naam is sindsdien veranderd, het platform is gegroeid en uitgegroeid tot een beweging waar steeds meer mensen en organisaties zich mee verbonden voelen. "Je moet het zien als een informeel netwerk", legt Gelauff uit. "Er zitten christelijke kerken bij, moskeeën, maar ook het Humanistisch Verbond en de Dag van de Dialoog Delft." Aan de vooravond van de verkiezingen wil het platform extra van zich laten horen. "We roepen politici en burgers op om te staan voor een inclusieve samenleving waarin niemand buitengesloten wordt om wie hij of zij is."
Ook na 15 maart zullen we nog veel van het platform Bruggen Bouwen gaan horen, weet Gelauff wel zeker. "Want we maken ons zorgen om de steeds groter wordende tegenstellingen in de samenleving. Dus zullen we blijven proberen een ander geluid te laten horen."