Vader en zoon Jan (links) en Nathan (rechts) van Beelen, van Chiropractie Natuurlijk.
Vader en zoon Jan (links) en Nathan (rechts) van Beelen, van Chiropractie Natuurlijk. Foto: Marc Schapers

Chiropractie Natuurlijk bestrijdt uw rug-, nek- en hoofdpijnklachten

Chiropractie is een geneeswijze gebaseerd op de natuurlijke intelligentie van het lichaam zichzelf te herstellen door een goed functionerend zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel stuurt en controleert alle lichaamsfuncties. Chiropractie Natuurlijk heeft zich binnen deze discipline gespecialiseerd in het bestrijden van rug-, nek- en hoofdpijnklachten. Jan van Beelen is cum laude afgestudeerd aan de universiteit van Atlanta, Georgia (VS) en oprichter van Chiropractie Natuurlijk. Zijn zoon Nathan studeerde onlangs af aan dezelfde universiteit en werkt sinds kort samen met zijn vader in de praktijk aan de Broekmolenweg 20 in Rijswijk.
Jan van Beelen: "Als chiropractoren richten we ons op het verwijderen van storingen die het centrale zenuwstelsel belemmeren. Storingen die zich voornamelijk uiten in de vorm van spanning, scheefstand of een veranderde functie van de ruggengraat. Ik onderzoek de ruggengraat op verschoven wervels. Zo'n verschuiving of blokkade zorgt voor een verminderde functie van het zenuwstelsel en een toename van de spierspanning."
Volgens Van Beelen beschouwen de meeste patiƫnten chiropractie als een laatste reddingsboei: " Vaak zijn ze eerst al bij de huisarts en de fysiotherapeut geweest. En als dat allemaal niet helpt, kiezen ze, inmiddels ten einde raad, voor de chiropractor. Het is jammer dat ze niet eerder die stap maken, want net als bij de tandarts is voorkomen beter dan genezen."
De chiropractor maakt twee scans, een om de spieractiviteit te meten en een om ontstekingen op te sporen. De behandelmethode die volgt is effectief, pijnloos, zonder medicijnen of operaties. U kunt beide rugscans laten maken, waarna de chiropractor de bevindingen met u bespreekt. Tot 31 maart betaalt u hiervoor 27 euro.
Als u last heeft van rug-, nek of hoofdpijnklachten kunt u zonder doorverwijzing van de huisarts terecht bij Chiropractie Natuurlijk. Bijna alle aanvullende verzekeringen vergoeden een deel van de behandeling, die 55 euro kost.
Dinsdag 14 maart, 20.00 uur houdt dr. Jan van Beelen in zijn praktijk een lezing waarin hij uitlegt bij welke klachten chiropractie een oplossing kan bieden.
Bel voor meer info naar
015-212 33 22
of kijk op
www.chiropractienatienatuurlijk.nl.