Op 20 februari was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Bosch-Braak elkaar hun ja-woord gaven. Burgemeester Marja van Bijsterveldt vierde het mee.
Op 20 februari was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Bosch-Braak elkaar hun ja-woord gaven. Burgemeester Marja van Bijsterveldt vierde het mee. Foto:

Klant Contact Centrum

Afspraak wijzigen of annuleren

Bezoekt u binnenkort het Klant Contact Centrum van de gemeente aan de Phoenixstraat 16? Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart? Maak dan voordat u langskomt eerst een afspraak.

Heeft u een afspraak gemaakt, maar komt de dag of tijdstip u toch niet goed uit? Vergeet dan niet om uw afspraak te wijzigen of te annuleren. Dit regelt u via www.delft.nl/afspraak. Of klik onderaan de pagina op Mijn Loket en log in op uw persoonlijke internetpagina. Hier vindt u een overzicht van uw afspraken en kunt u direct een gemaakte afspraak verwijderen.

Heeft u geen internet? Dan kunt u uw afspraak ook wijzigen of annuleren via het telefoonnummer 14015.

Wist u dat u veel producten en diensten online kunt aanvragen? U hoeft dan helemaal niet naar het Klant Contact Centrum te komen. Kijk op www.delft.nl of dit ook voor uw product geldt.

| Phoenixstraat 16 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij het KCC alleen per pin betalen.

Jubilea

Op 7 januari waren de heer en mevrouw Kemper-Wasserman 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Ferrie Förster bezocht het echtpaar.

Op 19 februari waren de heer en mevrouw Van Niekerk-Poons 70 jaar getrouwd. Burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam op bezoek.

Op 20 februari was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Bosch-Braak elkaar hun ja-woord gaven. Burgemeester Marja van Bijsterveldt vierde het mee.

Op 21 februari waren de heer en mevrouw Van den Bulk 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam het echtpaar feliciteren.

Werkzaamheden

Binnenstad

Kromstraat: tot en met 19 april worden kabels en leidingen vervangen en wordt de Kromstraat opnieuw bestraat. Tijdens de werkzaamheden is de Kromstraat dicht voor verkeer.

Molslaan: op maandag 6 maart zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen ter hoogte van huisnummer 101. Op het deel waar wordt gewerkt is de Molslaan dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Oude Delft: op woensdag 1 maart zijn er werkzaamheden met een hijskraan ter hoogte van huisnummer 163.

Oude Delft: op maandag 6 maart zijn wordt er gewerkt aan de riolering ter hoogte van huisnummer 92. Tijdens het werk is dit deel van de Oude Delft dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Oude Langendijk: op 6 en 7 maart zijn er reparaties aan de fietsstrook. De Oude Langendijk is dan dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Phoenixstraat / Binnenwatersloot: tot en met 3 maart wordt er op de Phoenixstraat gewerkt aan de riolering. Tijdens het werk is de Kloksteeg niet bereikbaar vanaf de kant van de Phoenixstraat. Ook is er geen verkeer mogelijk vanaf de Binnenwatersloot naar de Phoenixstraat.

Wateringsevest: tot en met 10 mei zijn er werkzaamheden op de Wateringsevest. Het fietspad is tijdelijk dicht en gemotoriseerd verkeer rijdt over de trambaan.

Weesbrug: tot en met 31 maart vindt grootschalig onderhoud plaats aan de Weesbrug, de brug tussen de Breestraat en Barbarasteeg. Voor fietsers en voetgangers wordt ten noorden van de Weesbrug een tijdelijke brug aangelegd.

Westvest: tot en met 31 augustus zijn er werkzaamheden op de ventweg van de Westvest. Tijdens het werk kan er een stremming zijn voor het bestemmingsverkeer op de ventweg. Overig doorgaand verkeer rijdt op de OV-baan en blijft altijd mogelijk.

VerhuiswerkzaamhedenOude Delft 64, op dinsdag 7 maart tussen 11.30 en 14.00 uur

Spoorzone

Abtswoudseverbinding: van 1 tot en met 3 maart is de verbinding voor fietsers en voetgangers afgesloten vanwege de sloop van de oude Abtswoudsetunnel. Er is een omleiding via het Nijverheidsplein ingesteld.

Engelsestraat: tot en met 31 december 2017 is de Engelsestraat aan de kant van de Westlandseweg afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden. Hierdoor is de Engelsestraat niet meer toegankelijk vanaf de Westlandseweg. Voor het verkeer is een nieuwe verbinding opengesteld.

Kampveldweg: op 1 maart zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen. Op de locatie waar wordt gewerkt is het trottoir niet beschikbaar.

Spoorsingel: tot en met 31 maart is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Hof van Delft

Kampveldweg: op 1 maart zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen. Op de locatie waar wordt gewerkt is het trottoir niet beschikbaar.

Prinses Beatrixlaan: op 6 en 7 maart worden er bomen gekapt langs de Prinses Beatrixlaan tussen de Westlandseweg en Linnenweverstraat. Tijdens het werk is het fiets- en voetpad afgesloten.

Spoorsingel: tot en met 31 maart is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Van Bleyswijckstraat: tot en met 10 maart wordt het deel tussen de Westlandseweg en Jacoba van Beierenlaan opnieuw bestraat. De Van Bleyswijckstraat kan op dat deel tijdelijk dicht zijn voor verkeer.

Tanthof

Afrikalaan: tot en met 17 maart wordt de Afrikalaan opnieuw bestraat. Het deel tussen de Bantulaan en Deciamastraat is tijdens de werkzaamheden dicht voor verkeer.

Latijns-Amerikalaan: tot en met 17 maart wordt de riolering vervangen en de straat ingericht als 30 km-weg met klinkers en drempels. Er wordt gewerkt vanaf de Derde Werelddreef richting Abtswoude. De bussluis richting Abtswoude wordt opengesteld voor (bestemmings)verkeer. Na de werkzaamheden wordt het laatste stuk een fietsstraat.

Voordijkshoorn

Druivenmuur: tot 14 april is de Druivenmuur vanwege bouwactiviteiten aan de kant van de Glaskloksingel dicht voor verkeer. Er is een tijdelijke verbinding via de Eenruiter aangelegd.

Kerstanjepad / Sionsweg: tot en met 24 maart vindt er groot onderhoud plaats aan de fietsbrug tussen het Kerstanjepad en de Sionsweg. Vanwege de slechte staat van het brugdek is de brug versmald. Als het vervangen begint, is de brug volledig dicht voor fietsers en voetgangers.

Voorhof en Buitenhof

E. du Perronlaan: van 7 tot en met 10 maart zijn er werkzaamheden met een hijskraan.

Martinus Nijhofflaan / Buitenhofdreef: tot en met 7 maart wordt er 's nachts gewerkt aan het tramspoor. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken.

Vrijenban

Reineveldbrug; van maandag 6 tot vrijdag 10 maart wordt er 's avonds en 's nachts gewerkt aan de Reineveldbrug. Het werk vindt plaats tussen 22.00 en 6.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de Vrijenbanselaan ter hoogte van de brug in beide richtingen afgesloten. Tram 1 en 19 kunnen nog wel over de brug blijven rijden.

Wippolder en Schieoevers

Engelsestraat: tot en met 31 december 2017 is de Engelsestraat aan de kant van de Westlandseweg afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden. Hierdoor is de Engelsestraat niet meer toegankelijk vanaf de Westlandseweg. Voor het verkeer is een nieuwe verbinding opengesteld.

Julianalaan: tot en met 30 juni zijn er werkzaamheden op de Julianalaan tussen de Michiel de Ruyterweg en de Rotterdamseweg. De riolering wordt vervangen en de weg wordt ingericht als 30 km-zone. Tijdens het werk kunnen voertuigen niet door dit deel van de Julianalaan rijden.

Kloosterkade: tot en met 31 mei zijn er werkzaamheden aan de riolering en wordt de Kloosterkade opnieuw bestraat. Tijdens het werk is een deel van de straat dicht voor verkeer.

Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:vanaf de A13 (vanuit Amsterdam/Leiden) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest.vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal

Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Stieltjesweg: tot en met 20 augustus zijn er bouwwerkzaamheden langs de Stieltjesweg. Vanwege de bouwactiviteiten is de weg versmald en is eenrichtingsverkeer ingesteld voor de hele bouwperiode.

Verhuiswerkzaamheden:Cornelis Trompstraat 6, op dinsdag 7 maart tussen 11.00 en 16.00 uur.

Besluiten

COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING EN UITWERKINGSREGELING RECHTSPOSITIE

Het besluit tot 108e wijziging van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling en de 88e wijziging van de Uitwerkingsregeling Rechtspositie is vastgesteld.
De wijzigingen betreffen een wijziging van hoofdstuk 4 CAR, als gevolg van verandering regeling werktijden, die per 1 maart 2017 wordt ingevoerd. NB: Het betreft hier een korte weergave van de hoofdzaken van het genoemde besluit. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
De volledige tekst van de regeling is opgenomen in het elektronisch gemeenteblad en is op afspraak in te zien bij het KCC aan de Phoenixstraat 16.

VERKEERSBESLUITEN

2625 EW | Pijperring thv. nr. 287 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2973534)

2625 VE | Schubertlaan thv. nr. 52 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2973545).

Omgevingsvergunningen


AANGEVRAAGD


2611 LK | Rietveld 195 | uitbreiden van de achterzijde op de eerste verdieping en het maken van een dakterras | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 22-02-2017

2625 AE | Griegstraat 8 | bestaande kantoorpand reconstrueren naar 20 zelfstandige woonunits | bouw, uitweg | 25-02-2017

2627 xx | Zuideinde tot aansluiting Hooikade, rioleringswerkzaamheden en reconstructie verharding | aanleg | 22-02-2017

2628 EJ | Delfgauwseweg 79 | vervangen van een dakkapel aan de voorgevel | bouw | 21-02-2017

2628 RC | Maerten Trompstraat 33 | bouwen van een schuur in de achtertuin | bouw, monumenten gemeentelijke verordening | 20-02-2017

2628 ZD | Informaticalaan 5 | realiseren van een parkeerterrein van circa 10 plaatsen; dit wordt alleen gerealiseerd als de kapvergunning wordt afgegeven | aanleg, kap | 22-02-2017

2628 ZL | Van Embdenstraat 150 | uitbreiden van een terrasvlonder | bouw | 23-02-2017.

VERLEEND REGULIER

2611 CD | Oude Delft 48 | veranderen en onderhouden van het dak | bouw, rijksmonumenten | 22-02-2017

2611 GV | Markt 44 | intern verbouwen van het pand | bouw | rijksmonumenten | 24-02-2017

2614 XE | Van der Dussenweg 4 | constructieve wijziging | bouw | 24-02-2017

2628 EJ | Delfgauwseweg 89 | uitbouwen van een huis aan de achterzijde op het bestaande balkon | bouw | 24-02-2017

2628 XE | Van Mourik Broekmanweg 6 | aanpassen van het inbouwpakket en het vergroten van de achteringang | bouw | 22-02-2017.

VERLENGDE BESLISTERMIJN

2611 JG | Choorstraat 32 | verbouwen van de panden tot studentenhuisvesting en winkelruimte | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO, rijksmonumenten, sloop/beschermd stadsgezicht SDG, monumenten gemeentelijke verordening | nieuwe beslisdatum: 07-04-2017

2626 NC | Abtswoude 19E | realiseren van een ouder-kind-woning | bouw | nieuwe beslisdatum: 13-04-2017.

INGETROKKEN AANVRAAG

2611 ER | Kromstraat 20/20A en 14 | samenvoegen Kromstraat 20 en 14 | bouw | 24-02-2017.

VERGUNNINGVRIJ

2611 XV | Nieuwe Plantage 107 | kappen van een boom in de voortuin | kap | 24-02-2017

2612 GA | Sint Jorisweg 2 | plaatsen van zonnepanelen op de Draeck | bouw | 24-02-2017

2612 GA | Sint Jorisweg 2G | plaatsen van zonnepanelen op het DAC gebouw | bouw | 24-02-2017

2612 GA | Sint Jorisweg 2H | plaatsen van zonnepanelen op de Barones | bouw | 24-02-2017.

BUITEN BEHANDELING GESTELD

2628 xx | Schoemaker Plantage | plaatsen van een bouwbord op nieuwbouwlocatie | reclame | 20-02-2017.

Meldingen

SLOOPMELDINGEN

2613 VD | Hugo de Grootstraat 368 | verwijderen van asbest | 21-02-2017

2624 RS | Poptahof Noord 351 | verwijderen van asbest | 22-02-2017

2624 TS | Dirk Costerplein 81 | verwijderen van asbest | 23-02-2017

2625 VR | Van der Horststraat 16 | verwijderen van asbesthoudende materialen | 24-02-2017

2628 BL | Julianalaan 136 | afvoeren van asbesthoudende inventaris | 20-02-2017

2628 CD | Mekelweg 4 | saneren van een kozijn met asbesthoudende kit | 20-02-2017

2628 CN | Stevinweg 1 | verwijderen van asbest | 22-02-2017.


MELDINGEN BRANDVEILIG GEBRUIK, NIET AKKOORD

2612 CR | Haagweg 129 | brandveilig gebruiken van het pand | ingetrokken: 22-02-2017.

Formele publicatie


De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl.

Op 21 februari waren de heer en mevrouw Van den Bulk 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam het echtpaar feliciteren.
Op 7 januari waren de heer en mevrouw Kemper-Wasserman 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Ferrie Förster bezocht het echtpaar.
Op 19 februari waren de heer en mevrouw Van Niekerk-Poons 70 jaar getrouwd. Burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam op bezoek.