'Ik weet zelf ook niet of het een penalty was'

DELFT - Vitesse Delft speelde dinsdagavond voor de Haaglanden Voetbal Cup tegen Zoetermeer, maar maakte de negentig minuten niet vol. Maarten Boek blikt terug.

- Waarom is de wedstrijd niet gewoon uitgespeeld?
"Ruim een kwartier voor tijd kregen wij een vrije trap waar zij het niet mee eens waren en ze begonnen een beetje te mekkeren. Toen Sander van Akkeren de bal tegen een hand van hen trapte en de scheidsrechter naar de stip wees, verergerde dat alleen maar."

- En dat was de druppel?
"De scheidsrechter was het zat, haalde de vlaggen op bij de assistenten en was niet meer op andere gedachten te brengen. Ik weet eerlijk gezegd niet zeker of het een penalty was, maar voor die man was de grens bereikt. Wat nu verder gebeurt weten we niet, waarschijnlijk geldt de stand die op het bord stond, 4-2 voor ons, als einduitslag."

- Zaterdag spelen jullie tegen 's Gravenzande. Een lastige tegenstander?
"Zij staan bovenaan en kunnen een periode pakken. zij zitten al een aantal jaren in de lift, maar wij hebben vaker bewezen ook tegen hen een goed resultaat te kunnen halen. We hebben ze zelfs al eens van een periode afgehouden. Hopelijk lukt dat zaterdag weer, want we kunnen de punten goed gebruiken."