Schipluiden-speler Marcus Post in volle vaart langs zijn tegenstander.
Schipluiden-speler Marcus Post in volle vaart langs zijn tegenstander. Foto: Martijn Linthorst

Speler in beeld

Speler: Marcus Post
Leeftijd: 30
Club: vv Schipluiden
Positie: overal inzetbaar


-Een gewonnen wedstrijd tegen VELO enkele weken her, dat zal een prettig gevoel zijn...
"De wedstrijd is gewonnen. De eerste helft was vrij rommelig, met kansen voor beide ploegen. Hoewel de spelers van de tegenstander wel beter waren, vormden zij geen team. Wij waren juist wel een team en hebben daarom kunnen winnen."

-Was jouw aandeel groot in de doelpuntenproductie?
"Na de rust kwam ik er in. Ik startte vrij aanvallend en nam het team daarin mee. Ik nam onder meer de corner waaruit uiteindelijk de 2-2 werd gescoord."

-En wat later wisten jullie nog de winnende te maken...
"Ja, het is uiteindelijk 3-2 voor ons geworden."

-Heb jij nog aanmerkingen op de leiding?
"De scheidsrechter floot een goede wedstrijd. Al vond ik wel dat de grensrechter van de tegenpartij op een gegeven moment aardig aan het pikken was. De scheids ging daar te veel in mee."

-Zou je het als trainer anders gedaan hebben?
"Nee, ik vind de aanpak van Manuel Vissers er
g goed. Ik werk er al een aantal jaar mee samen. Hij is duidelijk, de wedstrijdanalyses zijn goed, op de trainingen wordt gericht naar de wedstrijd toe gewerkt. Best jammer dat hij de club na vier of vijf jaar gaat verlaten."

-Gaan jullie de doelstelling voor dit jaar halen?
"Een periodetitel of een vervangende periode, dat moet zeker nog mogelijk zijn. Het is een competitie waarbij de clubs dicht bij elkaar staan. Je doet goede zaken als je wint. Verlies of winst kan zo een paar plaatsen op de ranglijst schelen."

-Achtste op de ranglijst. Wat is de oorzaak dat jullie niet eerder hebben toegeslagen?
"Aan het begin van het seizoen hadden we veel blessureleed. Toen moesten we veel basisspelers missen en hebben we een paar weken in een heel andere samenstelling moeten voetballen."

-Wat zijn je persoonlijke doelen of plannen?
"Ik ben op mijn zeventiende in het eerste van Schipluiden gaan voetballen. En ik speel al mijn hele leven bij de club, met een klein uitstapje naar DUNO.
Maar na dit seizoen ga ik echt stoppen met voetballen. Ik ga verder in het bedrijf van mijn vader en dan heb ik ook meer tijd voor mijn vrouw en kindje.
En we verwachten binnenkort trouwens onze tweede."