Tyler van Baalen gaat zondagmiddag met SEP vol voor de drie punten.
Tyler van Baalen gaat zondagmiddag met SEP vol voor de drie punten. "Als we winnen, zie ik ons ons nog wel definitief veilig spelen. (foto: Roel van Dorsten) Foto:

SEP gaat zondag vol voor de overwinning in zespuntenduel

DELFT - Als alles goed gaat kan SEP na dit weekend weer naar boven kijken. Het uitduel bij REMO van zondagmiddag wordt een echte zespuntenwedstrijd.

"De wedstrijd van zondag is misschien wel de belangrijkste van het hele seizoen", blikt Tyler van Baalen, aanvaller bij de formatie van interim-trainer Ron van der Boon vooruit. "Als we winnen, nemen we afstand van REMO en behouden we aansluiting met de plekken die geen nacompetitie hoeven te spelen. Als dat lukt, hoeven we niet meer naar beneden te kijken."

"WE HEBBEN VEEL PECH GEHAD"
Dat SEP zich momenteel in de gevarenzone bevindt, is volgens de eerstejaars senior geen afspiegeling van het spel van de roodgelen. "We hebben dit seizoen regelmatig pech gehad, zoals bijvoorbeeld ook in de thuiswedstrijd tegen REMO. Vijf minuten voor tijd stonden we met 3-1 voor , maar uiteindelijk kwamen zij toch nog langszij. Dat is natuurlijk ontzettend zuur."
Daarnaast had SEP natuurlijk ook pech met de blessures van Sander Bouwens, die met zijn routine binnen de jonge ploeg van SEP een belangrijke rol zou kunnen spelen, en spelmaker Richard Kasius. Aanstaande zondag is Van Baalens elftal ook niet compleet. "Want onze keeper Rick van der Mast zit twee weken in Gambia om daar training te geven. Voor hem is dat natuurlijk heel mooi, maar voor ons is het jammer. Aan de andere kant hebben we met Sebastiaan de Hooge een prima vervanger op doel staan."
Van de wedstrijd tegen REMO, die drie weken geleden werd afgelast, hangt voor SEP heel wat af. "Ik denk dat we een goede kans hebben. De week ervoor wonnen we met 3-2 van De Ster en de week daarvoor verloren we ongelukkig met 2-0 van koploper ODB. Voetballend liep het echter hartstikke lekker in die twee wedstrijden. Daarom is het jammer dat we die wedstrijd niet drie weken geleden meteen konden spelen, maar vanaf de overwinning tegen De Ster zijn we gefocust op deze wedstrijd."

"HIJ WEET WAT WE KUNNEN"
Dat gebeurt sinds de winterstop, toen de club afscheid nam van trainer Ton Rekelhof, onder leiding van Ron van der Boon. "Voor wat betreft de trainingen is er eigenlijk nauwelijks verschil. Ze trainen beiden tactisch en houden daarbij rekening met de volgende tegenstander. Wat wel een verschil is, is dat veel jongens in de jeugd ook al met Ron hebben gewerkt. Zo kan hij, doordat we gewend zijn aan zijn manier van uitleggen, dingen duidelijker overbrengen. Daarnaast kent hij ons goed en weet hij wat we kunnen, maar ook waar we ons nog in kunnen verbeteren."
Zelf is Van Baalen naar eigen zeggen 'sterk in de zestien' en kan hij 'aardig koppen'. Dat bleek afgelopen seizoen tijdens zijn officiƫle debuut tegen Full Speed wel, onder trainer Peter Pothoff. "In die wedstrijd werd ik ingebracht bij een 1-3 stand en scoorde ik in de absolute slotfase nog twee keer, waardoor we gelijkspeelden. Zeker als het minder gaat, denk ik nog vaak terug aan die wedstrijd en dat geeft me vertrouwen."
Dat vertrouwen -en een scorende spits- kan SEP dit weekend zeker gebruiken. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Voetballend hebben we stappen gemaakt en in de thuiswedstrijd stonden we kort voor tijd ook nog met 3-1 voor." Bij een goed resultaat heeft de jongeling er alle vertrouwen in dat SEP ook komend jaar weer in de derde klasse speelt."
Van Baalen kijkt terug op een goed eerste seizoen bij de selectie, wat niet onopgemerkt voorbij ging want er zaten scouts van Feyenoord voor hem op de tribune. "Over het huidige seizoen ben ik echter niet helemaal tevreden. In mijn spel is nog genoeg voor verbetering vatbaar. Daar gaan we aan werken. Met andere clubs ben ik absoluut nog niet bezig, want ik heb het veel te goed naar mijn zin bij SEP."